Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Η "ΣΑΚΙΡΑ" ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ

Η «Σακίρα» των Κούρδων -Μία «Αμαζόνα» που πολεμά τους φανατικούς ισλαμιστές χορε

Στην πατρίδα της, το Κουρδιστάν, τη λένε το «κορίτσι- λιοντάρι». Δεν έχουν άδικο. Η Χέλι Λαβ δεν φοβάται ούτε τις απειλές των φανατικών ισλαμιστών για τη ζωή της. Εχει αποφασίσει να πολεμήσει, αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο. Χορεύοντας και τραγουδώντας.

«Αυτή τη στιγμή οι Κούρδοι μαχητές της ελευθερίας- οι πεσμεργκά- προστατεύουν ολόκληρο τον κόσμο», λέει η 25χρονη μελαχρινή καλλονή. Ακούγεται περίεργο να βγαίνει μία τέτοια φράση από τα χείλη μίας ποπ σταρ. Αλλά η Χέλι Λαβ δεν είναι μία συνηθισμένη τραγουδίστρια. Γνωστή για το γεγονός ότι δεν διστάζει να εκφράζει τις πολιτικές τις απόψεις, για τις δυναμικές χορευτικές κινήσεις της και τις τολμηρές ενδυματολογικές επιλογές της, έχει γίνει η φωνή των Κούρδων. Το τραγούδι της «Risk it All», που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο βοήθησε σε αυτό.

Γεννήθηκε ως Χέλαν Αμπντουλάχ στο Ιράκ και μεγάλωσε στο Λάχτι, στη Φινλανδία, από Κούρδους γονείς, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν σε ένα προσφυγικό στρατόπεδο στην Αγκυρα, όταν την απέκτησαν. Η μητέρα της είναι πρώην μαχήτρια των πεσμεργκά. Στα 18 της μετακόμισε στο Λος Αντζελες με το τρελό όνειρο να γίνει σταρ, όπως λέει γελώντας.

Εκεί κατάλαβε ότι δεν θα ήταν εύκολο να το πετύχει. Δέχθηκε πολλές προτάσεις για δουλειά, αλλά ήταν σε στριπτιζάδικα και ζούσε με κρακεράκια. Δύο εβδομάδες πριν λήξει η βίζα της, ένας παραγωγός επικοινώνησε μαζί της στο διαδίκτυο και κάπως έτσι έγινε η αρχή.

Φέτος, έγινε η πρώτη Κούρδη ηθοποιός που πήγε στο Κινηματογραφικό φεστιβάλ του Τορόντο, με την ταινία «Mardan». Εκεί, φρόντισε να ακουστεί η φωνή της. Εμφανίστηκε με στολή των πεσμεργκά στο κόκκινο χαλί, παρότι είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή της από τους φανατικούς ισλαμιστές.

Οταν το «Risk it All» ανέβηκε στο YouTube, προκάλεσε αμέσως αίσθηση. «Ξεκίνησε μία επανάσταση. Πρέπει να βρούμε αυτό το κορίτσι», έγραφαν μέλη ισλαμιστικών οργανώσεων στα σχόλια και άρχισαν να της στέλνουν απειλητικά μηνύματα. Αναγκάστηκε να κρυφτεί για δύο εβδομάδες σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, χωρίς να ξεμυτίσει από αυτό. Αλλά δεν πτοήθηκε. «Αυτή τη στιγμή, το Ισλαμικό κράτος προσπαθεί να καταστρέψει όλο τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή, οι Κούρδοι προστατεύουν όλο τον κόσμο», λέει αναφερόμενη στις γυναίκες μαχήτριες, τις πεσμεργκά, που είναι από τις μεγαλύτερες απειλές για τους τζιχαντιστές.












ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...