Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ



Ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για την προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας
Συμμετείχαν ο Βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Τάκης Γιάννου, ο πρόεδρος της ΤΚ Αγ. Παντελεήμονα κ. Μπούκτσης Κλήμης, ο πρόεδρος του συλλόγου προστασίας της λίμνης κ. Νίκος Μούλας, ο Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αμυνταίου Τρύφων Γεώργου, η Κα Μέσνα από τον σύλλογο νεοSOS, πρόεδροι νεολαιίστικων συλλόγων, επαγγελματίες του Αγ. Παντελεήμονα  κ.α.
Η Βεγορίτιδα θα προστατευτεί, θα σταματήσει η αυθαίρετη αφαίμαξη νερού από την λίμνη. Το 515,50 m είναι η κατώτερη στάθμη, με μελέτη θα καθοριστεί η ανώτερη.
Οι προσπάθειες Αντιπεριφερειαρχών και Δημάρχου Αμυνταίου να προστατεύσουν οικονομικά συμφέροντα εντός της λίμνης πέφτουν μέρα με την μέρα στο κενό και εκθέτουν τους εμπνευστές τους
Η γκαιμπελίστικη και «φωσκολική» επίθεση στον βουλευτή κ. Σηφάκη ( επειδή αταλάντευτα υποστήριξε τα συμφέροντα του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης) χαρακτηρίζουν τους εμπνευστές τους, αποδεικνύουν τον πανικό τους γιατί χάλασαν τα σχέδια τους και τον φόβο τους για το πώς θα  αντιμετωπίσουν τον εισαγγελέα μετά από την μηνυτήρια αναφορά των συλλόγων.
Η ευρεία σύσκεψη των φορέων που προστατεύουν την λίμνη με τους εντεταλμένους συμβούλους του Υπουργού Περιβάλλοντος στο Υπουργείο την Πέμπτη 28 Μαίου 2015 ανέδειξε την ουσία των θεμάτων που σχετίζονται με την λίμνη, την αυθαιρεσία των Αντιπεριφερειαρχών και του Δημάρχου Αμυνταίου να αφαιρεθεί πολύτιμο νερό από την λίμνη χωρίς κανένα λόγο ( επικαλούμενοι τέλος Μαίου και αρχές Ιουνίου πλημμύρες που μόνο αυτοί βλέπουν), την επείγουσα ανάγκη ανάθεσης από την Πολιτεία μελέτης ανώτερης στάθμης της λίμνης ( η κατώτερη είναι στο 515,50 m που ήταν το όριο των περιοριστικών μέτρων).  Παρουσιάστηκε σε τοπογραφικό διάγραμμα η σημερινή κατάσταση από την οποία αποδεικνύεται ότι δεν κινδυνεύει καμιά νόμιμη χρήση ή δημόσιο έργο αναδεικνύοντας ανάγλυφα την αυθαιρεσία κάποιων παραγόντων την τοπικής αυτοδιοίκησης να θεωρήσουν το θέμα ζήτημα πολιτικής προστασίας ως εάν η άνοδος της στάθμης( για την οποία δεκαετίες πάλευε η τοπική κοινωνία και η πολιτεία) αποτελεί απειλή. Η αυθαιρεσία τους αυτή καταδείχτηκε στην επιστολή που παρέλαβαν τις προηγούμενες μέρες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ( που έχει την ευθύνη της διαχείρισης των υδάτων) που τους επισήμανε την πλήρη απαγόρευση να διαχειρίζονται τον υδάτινο πόρο, να ανοίγουν ή να κλείνουν θυροφράγματα κλπ.
Αναμένονται αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας υπέρ της προστασίας της λίμνης ως πηγή ζωής και πλούτου για την Φλώρινα και την Πέλλα.
Με βάση την εξέλιξη αυτή οι γκαιμπελίστικες και «φωσκολικού» τύπου προσωπικές επιθέσεις στον Βουλευτή Σηφάκη ( πέραν του γεγονότος ότι αποδεικνύουν παντελή άγνοια των νόμων και των διαδικασιών για τα μικρά υδροηλεκτρικά έργα και τις πρωτάκουστες και ανόητες απόψεις περί δήθεν σύγκρουσης συμφερόντων μικρών και μεγάλων υδροηλεκτρικών, τραγικά γελοίες απόψεις για την διαχείριση των δικτύων κλπ ) όχι απλά δείχνουν παντελή έλλειψη στοιχειώδους σοβαρότητας αλλά προδίδουν και τον πανικό των εμπνευστών τους. Η αποφασιστική παρέμβαση του βουλευτή ( μαζί με την τοπική κοινωνία) τους χάλασε τα άμεσα και τα μακροπρόθεσμα σχέδια για την διατήρηση της λίμνης μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας με την αυταπάτη ότι μπορούν να τα βάλουν με την φύση και την προαιώνια τάση της να αποκαθιστά τις αλλαγές της φυσικής της λειτουργίας.

Οι σύλλογοι και ο Δήμος Έδεσσας που συμμετείχαν στην σύσκεψη επανέλαβαν την αποφασιστικότητα τους να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για την προστασία της λίμνης και την βελτίωση των ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών της.      

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...