Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΗΦΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΕΔΡΑΣ ΕΚΑΒ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας
ΘΕΜΑ: «Ίδρυση έδρας ΕΚΑΒ στην Αριδαία Πέλλας»

Ο Δήμος Αλμωπίας Πέλλας με έδρα την Αριδαία είναι ο τρίτος σε έκταση Δήμος της χώρας με 40 οικισμούς, όπου υπάρχει μεγάλη διασπορά μόνιμων κατοίκων (o πληθυσμός του ημιαστικού κέντρου (Αριδαία) είναι περί το 25% του συνολικού πληθυσμού της Αλμωπίας). Το γεγονός ότι δεν υφίσταται έδρα ΕΚΑΒ στην Αριδαία εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ζωή και την υγεία των πολιτών της Αλμωπίας.  
Επισημαίνεται δε, ότι ο πιο κοντινός και οργανωμένος τομέας ΕΚΑΒ βρίσκεται στην Έδεσσα, με αποτέλεσμα τα ασθενοφόρα (και το εξειδικευμένο προσωπικό αυτών) να καλούνται να καλύψουν χιλιομετρικές αποστάσεις 25-80 χιλιομέτρων, για να ανταποκριθούν σε σωρεία περιστατικών, που λαμβάνουν χώρα στους οικισμούς των περιοχών της Αλμωπίας. Την ίδια στιγμή μάλιστα, που ο κρίσιμος χρόνος που απαιτείται, για την μεταφορά ενός βαριά τραυματισμένου ή ασθενή με έμφραγμα κλπ, χάνεται πριν καν καταφέρει να φθάσει το ασθενοφόρο (αν φυσικά υπάρχει ασθενοφόρο σε αναμονή με δεδομένη την έλλειψη αρκετών «αξιόπιστων» ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ που εδρεύει στην Έδεσσα).
Επειδή υφίσταται κτιριακή υποδομή για την φιλοξενία έδρας  ΕΚΑΒ στο κέντρο Υγείας της Αριδαίας,
Επειδή στο Κ.Υ. Αριδαίας υπηρετούν ήδη 5 οδηγοί ασθενοφόρου (χωρίς εξειδίκευση σε σχολές ΕΚΑΒ) δίνοντας την ευκαιρία με την μετάθεση ή την απόσπαση τουλάχιστον 3-5 εξειδικευμένων οδηγών ΕΚΑΒ να στελεχωθούν πληρώματα του ΕΚΑΒ που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες της Αλμωπίας
Επειδή υπάρχουν αρκετές αιτήσεις εξειδικευμένων ΕΚΑΒιτων, που κατάγονται από την Αλμωπία,  οι οποίοι υπηρετούν σε άλλες περιοχές της χώρας και επιθυμούν απόσπαση ή μετάθεση στην Αλμωπία.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.    Προτίθεται να προχωρήσει στη δημιουργία έδρας ΕΚΑΒ στην Αριδαία, με την μετάθεση ή απόσπαση  3-5 εξειδικευμένων στελεχών ΕΚΑΒ που υπηρετούν σε άλλες περιοχές της χώρας ώστε να εξαλειφθούν τα προβλήματα που σήμερα παρουσιάζονται και οι κίνδυνοι για την ζωή και την υγεία των πολιτών της Αλμωπίας;
2.    Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα που τίθεται για την υλοποίηση της ανωτέρω ενέργειας; 


Ο ερωτών βουλευτής


Σηφάκης Γιάννης

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...