Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ


ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ-ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ «ΠΑΙΖΕΙ» ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ;
        Η ψήφιση από την Βουλή της τροπολογίας για την μεταφορά των εργαζομένων των Καταρρακτών στον Δήμο σε περίπτωση λύσης και εκκαθάρισης της Τουριστικής Α.Ε. αποτελεί νίκη του αγώνα των εργαζομένων και του αλληλέγγυου κόσμου με τις δυναμικές τους κινητοποιήσεις. Το πρόβλημα όμως έχει πολλές πλευρές. Τι γίνεται με τα χρέη της επιχείρησης αν τελικά κλείσει με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου; Θα τα φορτωθούμε όλοι οι Εδεσσαίοι; Και αυτοί που τα δημιούργησαν; Καμία απαλλαγή δεν πρέπει να υπάρξει για τους υπεύθυνους βασισμένη στον απαράδεκτο νόμο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ! Είναι αναγκαίο να διενεργηθεί άμεσα έλεγχος στα οικονομικά της ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ Α.Ε. για όλες τις χρονιές που δημιουργήθηκαν τα χρέη και οι όποιοι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν. Καμία συγκάλυψη, κανένα κουκούλωμα, δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό από τους πολίτες της Έδεσσας. Ούτε φυσικά να ξεπουληθεί το καλύτερο τουριστικό φιλέτο του Δήμου στα επίδοξα κοράκια που καραδοκούν. Το κέντρο των Καταρρακτών και τα υπόλοιπα δημοτικά καταστήματα που ανήκουν στον Δήμο μπορούν να λειτουργήσουν αποδοτικά, με καθορισμό του τρόπου λειτουργίας από τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία,  και να παρέχουν φθηνές υπηρεσίες σε ντόπιους και τουρίστες αρκεί να απαγκιστρωθούν από μικροπολιτικές και λογικές «τσιφλικιού». Είναι υπόθεση όλων των δημοτών και κανείς δεν μπορεί να μένει αμέτοχος.
             Όπως κανείς Εδεσσαίος δεν πρέπει να μένει αμέτοχος στο ζήτημα του κολυμβητηρίου. Το κολυμβητήριο ήταν για χρόνια χώρος λαϊκής άθλησης όπου πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών είχαν την ευκαιρία να γυμναστούν με ελάχιστο κόστος. Η λαίλαπα όμως της λιτότητας που εφαρμόζεται και στον Δήμο μας το οδήγησε στην απαξίωση και τελικά στο κλείσιμο. Οι προθέσεις του Δημάρχου και της Δημοτικής αρχής να δοθεί το κολυμβητήριο σε ιδιώτη πρέπει να μείνουν στα χαρτιά! Το κολυμβητήριο όπως και κάθε άλλος χώρος άθλησης δεν είναι πεδίο κερδοφορίας για κανέναν. Η δημοτική περιουσία ανήκει στους πολίτες του Δήμου και η αξιοποίηση για επιχειρηματικούς σκοπούς είναι απαράδεκτη. Την στιγμή που πολλοί Εδεσσαίοι και κόσμος από την γύρω περιοχή «μεταναστεύει» σε γειτονικούς νομούς για να βρει κολυμβητήριο είναι χρέος όλων μας να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου με δημοτική πρωτοβουλία και χαμηλό κόστος για τους αθλούμενους.

·      ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ Α.Ε.»
·      ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ, ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
·      ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ ΛΑΪΚΗΣ ΑΘΛΗΣΗΣ


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.ΠΕΛΛΑΣ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...