Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

"ΟΚ" ΑΠΟ ΒΕΛΓΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ 24ΧΡΟΝΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΥΓΙΟΥΣ

Το αμφιλεγόμενο ζήτημα της ευθανασίας απασχολεί περισσότερο από ποτέ, τις τελευταίες δεκαετίες. Η περίπτωση της, σωματικά, υγιούς Λάουρα στο Βέλγιο, ήρθε για να πυροδοτήσει αντιδράσεις και να γεννήσει ακόμα περισσότερες αμφιβολίες.
Η 24χρονη γυναίκα υποφέρει από χρόνια κατάθλιψη, ενώ ουκ ολίγες φορές έχει σκεφτεί το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. Ωστόσο δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα σωματικής υγείας. Παρ' όλα αυτά, της δόθηκε το «πράσινο φως» από τους γιατρούς, ώστε να της χορηγηθεί η ένεση που θα βάλει τέλος στην ζωή της.
Σύμφωνα με την νομοθεσία του Βελγίου, οι γιατροί από το 2002 και μετά μπορούν να δώσουν το «ΟΚ» για ευθανασία στους ασθενείς τους, αν αυτοί δηλώσουν επίσημα πως επιθυμούν να πεθάνουν επειδή δεν αντέχουν τον αφόρητο πόνο. Η συγκεκριμένη περίπτωση όμως, φαίνεται πως περνάει έξω από τα όρια του νόμου, καθώς η 24χρονη Λάουρα δεν υποφέρει από κανέναν φυσικό πόνο.
Η νεαρή γυναίκα είναι ασθενής σε ψυχιατρείο τα τελευταία τρία χρόνια. Μέσα σε αυτό το διάστημα έχει επιχειρήσει αρκετές φορές να αυτοκτονήσει, ποτέ όμως δεν κατάφερε να το πράξει. Μάλιστα, σε πρόσφατες δηλώσεις της τόνισε πως: «Ο θάνατος δεν είναι μια  επιλογή για εμένα. Αν είχα μια επιλογή, θα ήταν να ζήσω μια κανονική ζωή, αλλά έχω δοκιμάσει τα πάντα και τίποτα δεν πέτυχε».
Η περίπτωση της 24χρονης Λάουρα έχει δημιουργήσει έντονες αντιπαραθέσεις στο Βέλγιο. Η ευθανασία, που αυτή τη στιγμή είναι νόμιμη στην Ολλανδία, το Βέλγιο, το βόρειο διαμέρισμα της Αυστραλίας, το Λουξεμβούργο και την Αλβανία, αποτελεί μια μόνιμη πηγή διαμάχεων και διαφωνιών.
Μπορεί λοιπόν ακόμα να μην έχει οριστεί η μέρα της, πιθανής, ευθανασίας της 24χρονης γυναίκας, από την στιγμή που αυτό μένει να αποφασιστεί από την ίδια, όμως το «ΟΚ» των γιατρών στην περίπτωση της υπήρξε αφορμή για ακόμη πιο έντονη αμφισβήτηση αυτής της επιλογής.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...