Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΙΡΑΝ-ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ


Το Ιράν και οι έξι μεγάλες δυνάμεις έφθασαν σε ιστορική συμφωνία για την ελάφρυνση των διεθνών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης με αντάλλαγμα την επιβολή περιορισμών στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Την είδηση επιβεβαιώνουν τόσο ιρανικές όσο και δυτικές διπλωματικές πηγές.
«Ολη αυτή η σκληρή δουλειά απέδωσε και φθάσαμε σε συμφωνία. Ο θεός ας ευλογεί τον λαό μας», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters Ιρανός διπλωμάτης που δεν κατονομάζεται. 
«Ναι, υπάρχει συμφωνία», ανέφερε από την πλευρά της δυτική πηγή. Άλλοι δυτικοί διπλωμάτες είπαν πως η Τεχεράνη αποδέχθηκε ένα λεγόμενο σχέδιο «ξαφνικής αποκατάστασης», με το οποίο θα αποκαθίστανται οι κυρώσεις εντός 65 ημερών, αν παραβιάσει τη συμφωνία. 
Το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ θα συνεχίσει να ισχύει για πέντε χρόνια και το εμπάργκο του ΟΗΕ για τους πυραύλους θα εξακολουθήσει να ισχύει για οκτώ χρόνια.

Η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις ανακοίνωσε ότι η συνεδρίαση της ολομέλειας των υπουργών Εξωτερικών του Ιράν και των μεγάλων δυνάμεων θα διεξαχθεί στη Βιέννη στις 11:30 ώρα Ελλάδος. 


Πηγή: ΑΜΠΕ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...