Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

ΑΞΙΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Ο ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΕΚΦΡΑΣΗ" - ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ



«Άγριες διαθέσεις» της έκφρασης Αλμωπίας
Προκρίθηκε στις έξι καλύτερες παραστάσεις στον Πανελλήνιο διαγωνισμό στην Ορεστιάδα
Η θεατρική παράσταση «άγριες διαθέσεις» του Πολιτιστικού - Θεατρικού Συλλόγου "ΕΚΦΡΑΣΗ" Αλμωπίας προκρίθηκε στις έξι καλύτερες πανελλαδικά, και θα συμμετέχει στον τελικό του 16ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ που θα διεξαχθεί στην Ορεστιάδα, στις 4 Σεπτεμβρίου 2015.
Στον δύσκολο διαγωνισμό η θεατρική ομάδα από την Αριδαία «έκλεψε» τις καρδιές της επιτροπής κάνοντάς μας περήφανους.  
Η επιτροπή αποτελείται από 60 μέλη, ψηφίζει μετά από προβολή του dvd κάθε θεατρικής ομάδας ενώ πρόεδρος της επιτροπής είναι ο ηθοποιός Αντώνης Θεοδωρακόπουλος.
Είναι η τρίτη χρονιά που η "έκφραση" προκρίνεται σε Πανελλήνιο Φεστιβάλ, το 2013 με το θεατρικό έργο "Απόψε τρώμε στις Ιοκάστης" στην Ορεστιάδα και το 2014 με τη "Λυσιστράτη" στην Κόρινθο.
Ο βαθμός δυσκολίας των θεατρικών έργων μετράει καθώς φέτος η «έκφραση» επέλεξε από το Παγκόσμιο Θέατρο ένα δύσκολο είδος, αυτό της σύγχρονης κωμωδίας καταστάσεων.
Στην επιτροπή απονομής βραβείων συμμετέχουν μεγάλες προσωπικότητες του θεάτρου όπως ο Γρηγόρης Βαλτινός και ο Μανούσος Μανουσάκης.

Στις "άγριες διαθέσεις" την μετάφραση και σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Κιουρτσίδης.
Τα σκηνικά/κοστούμια η Άννα Μαρία Αγγελίδου.
 Παίζουν: Μιχαήλ Τερζίδης, Λένα  Ιατρίδου, Σταύρος Καραγεωργιάδης, Βένος Τσεσμετζής και Δέσποινα Μαυρίδου. Στην κονσόλα ήχου/φώτων Γιώργος Τσαμπούρης και Γιώργος Χασάπης, 
 κομμώσεις Όλγα Κιουρτσίδου και μακιγιάζ Έφη Ματζηρίδου.

 Ευχόμαστε στους συντελεστές καλή επιτυχία και να επιστρέψουν πίσω στην Αριδαία με πολλά βραβεία και διακρίσεις. 


Υπόθεση: 
Ο κύριος και η κυρία Γκρίφιν αντιμετωπίζουν προβλήματα στο γάμο τους. Προκειμένου να τα ξεπεράσουν, αλλά και να αποκτήσουν καινούργια ενδιαφέροντα, αποφασίζουν να εφαρμόσουν κατά γράμμα τις οδηγίες ενός βιβλίου, με αποτέλεσμα να εμπλακούν σε τραγελαφικές καταστάσεις. Ο Τζων Τομπίας, με απολαυστικό χιούμορ και καυστική σάτιρα μας οδηγεί σε μια αποκαλυπτική περιπλάνηση στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής. 


Σημείωμα σκηνοθέτη:
Το εργο του Τομπίας "Αγριες Διαθέσεις " ειναι μια κωμωδία...μια τρελλη κωμωδία καταστάσεων που πραγματεύεται παραταύτα ένα πολύ σοβσρό θέμα ..τις διαπροσωπικές σχέσεις των ζευγαριών και πως αυτές "αλλοιώνονται" με το πέρασμα του χρόνου. Μέσα από μια κλειδαρότρυπα ο συγγραφέας μας επιτρέπει να εισβάλουμε στην ζωή του ζευγαριού και να παρακολουθήσουμε τις "μυστικές στιγμές του" όταν στο παιχνίδι το ερωτικό υπάρχουν και τρίτοι!!! Μια γρήγορη κωμωδία με ανατροπές και πολύ χιούμορ..σάτιρα και αυτοσαρκασμό. Ο καθένας απο εμάς ..μέσα απο μια ενδοσκόπηση..ισως ταυτιστεί..ίσως περιγελάση...ίσως τοποθετηθεί απένατι στον εαυτό του. Όπως και νάχει όμως είναι σίγουρο ότι θα περάσει δυο πολύ ευχάριστες ώρες. Δουλέψαμε με πολύ αγάπη πάνω στο κείμενο και στον περιβάλλοντα σκηνικό χώρο του έργου, ελπίζοντας πως η θεατρική πράξη θα περάσει σε όλους μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες και ειδικότερα την Αννα-Μαρία Αγγελίδου που διαμόρφωσε ένα σκην ικό πέρα κάθε προσδοκίας, τους ηθοποιούς που με αντάλαγμα χρόνο, κόπο και ιδρώτα, φέραν σε πέρας αυτό το δύσκολο είδος της κωμωδίας.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...