Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Η ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ "ΓΕΡΑΚΑΡΗΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Μια    επιτυχημένη πορεία   που  συνεχίζεται   εδώ  και  γενιές.  Τα τυροκομικά προϊόντα «  Γερακάρης»   οφείλουν  την εμπορική τους αξία    στο μεράκι και  την αγάπη  των  μελών της οικογένειας  που κρατούν άσβεστη την αξία  της  παράδοσης.

Όλα ξεκίνησαν   στο  χωριό Θεοδωράκι  της Πέλλας,   μια κατ’  εξοχήν  κτηνοτροφική περιοχή της Βόρειας Ελλάδας. Στις πλαγιές του Πάικου, στην καταπράσινη  γη της Αλμωπίας  παρασκευάζονται  τα εκλεκτά  τυροκομικά  προϊόντα της  οικογένειας, που έχουν κερδίσει την εκτίμηση των καταναλωτών.


Η  Μαρία Γερακάρη  με την  φιλόξενη διάθεση  της   μας   έδειξε   την διαδικασία  της παρασκευής  των τυροκομικών προϊόντων.  Η πρώτη ύλη  είναι το γάλα, που συλλέγεται από τους κτηνοτρόφους των  ορεινών  περιοχών του Πάικου,  η ποιότητα  του  είναι  καθοριστική.


Όλα  εξελίσσονται κάτω από το άγρυπνο μάτι της κ. Γερακάρη.  Μας δείχνει  ένα- ένα τα στάδια.  Δίπλα της   είναι η κόρη, αλλά και ο γιος της  Ανδρέας Γερακάρης, ο  οποίος   με αγάπη και  επαγγελματισμό  κάνει όσα του έμαθαν  ο πατέρας του  αλλά και οι σπουδές του.  Τώρα με την καθοδήγηση  της μητέρας του γνωρίζει πως να διατηρήσει  τα γευστικά χαρακτηριστικά  των  προϊόντων.


Η οικογενειακή επιχείρηση Γερακάρη ξεκίνησε το 1950 στο Θεοδωράκι Αριδαίας.   Το 1990 ιδρύεται η εταιρία Δημήτρη Γερακάρης & Σία Ο.Ε. και αποτελεί συνέχεια της οικογενειακής  επιχείρησης. Το 1997 γίνεται μετεγκατάσταση του τυροκομείου στην Βιομηχανική Περιοχή της Αριδαίας. Έτσι η επιχείρηση διαθέτει πλέον μια σύγχρονη και πλήρως εξοπλισμένη μονάδα επεξεργασίας γάλακτος και παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων όπως τα πιστοποιημένα τυριά από τον Agrocert.


Η ποιότητα του γάλακτος ελέγχεται καθημερινά καθώς η επιχείρηση εφαρμόζει σύστημα HACCP και ISO 22000. Τα προϊόντα της επιχείρησης    διατίθενται  στην ελληνική αγορά καθώς η επιχείρηση διαθέτει δικά της σημεία πώλησης και δίκτυο διανομής. Ο επόμενος στόχος της είναι η επιτυχημένη   διείσδυση  στις αγορές της Γερμανίας    και άλλων χωρών βόρειας Ευρώπης.


Επιβράβευση των προσπαθειών της είναι η κατάκτηση του χάλκινου βραβείου γεύσης στο γίδινο τυρί στο 1ο φεστιβάλ γάλακτος το 2007 και του χρυσού βραβείου γεύσης στην φέτα στο 3ο φεστιβάλ γάλακτος το 2011.






ΠΗΓΗ...http://cityzentv.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...