Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ;

FACEBOOK-LIKE
Προφανώς αγαπητέ φίλε έχεις διαγνώσει πως αν είσαι υπέρ του «Ναι» ή του «Όχι» ξεκάθαρα, όλο και περισσότερο διαπιστώνεις πως δεν είσαι μόνος. Αντίθετα, σχεδόν όλοι όσοι βλέπεις στον τοίχο σου συμφωνούν μαζί σου.
Συγχαρητήρια μόλις ανακάλυψες τι ακριβώς κάνει ο αλγόριθμος στο Facebook. Προσπαθεί να σου δώσει πράγματα που σε γενικές γραμμές σε βρίσκουν σύμφωνο ώστε να νιώθεις άνετα και να βλέπεις αυτά με τα οποία συμφωνείς.
Αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Facebook αλλά είναι μεγάλο πρόβλημα για εσένα σε περίπτωση που θεωρείς πως η αποδοχή ή όχι της άποψης σου στο Facebook είναι κριτήριο για το οτιδήποτε. Οπότε αν θεωρείς πως κερδίζει το «Ναι» ή το «Όχι» με βάση το τι συμβαίνει στο Facebook μάλλον πρέπει να το αναθεωρήσεις.
computer-gets-you-likeΌσο για εσένα που διαβάζεις αυτή τη στιγμή και δεν έχεις αποφασίσει, εσένα το Facebook δεν σε ψυχολογεί από τα likes και τα comments σου σε σχέση με το θέμα. Σε ψυχολογεί σε σχέση με τη στάση που κρατάνε οι άνθρωποι με τους οποίους έχεις τις περισσότερες συναναστροφές στο Facebook ή με βάση τα κείμενα στα οποία περνάς την περισσότερη ώρα να διαβάζεις.
Ξέρω ακούγεται τρομοκακτικό όμως την ίδια ώρα αυτός ο αλγόριθμος είναι και ο λόγος που βλέπεις σκυλάκια αν σου αρέσουν τα σκυλάκια, ή "food porn" ή γενικώς ότι είναι αυτό που σου αρέσει.
Την ίδια ώρα όμως τα παραπάνω είναι και ο λόγος που δεν έχει νόημα να κάνει κάποιος καμπάνια στο Facebook υπέρ του «Ναι» ή του «Όχι». Διότι θα μπορεί πρακτικά να στοχεύσει μόνο τους αποφασισμένους. Οι αναποφάσιστοι δεν έχουν φτιάξει group «Δεν ξέρω τι θέλω» ώστε να προσπαθήσεις να τους στοχεύσεις. Ομοίως δεν υπάρχουν σοβαρά δημογραφικά δεδομένα π.χ. οι 18-25 είναι μαζικά υπέρ του «Όχι» ή του «Ναι» οπότε αξίζει το κόπο να κάνεις μία καμπάνια θέσεων. Όμως τέτοιου είδους αξιόπιστα δημογραφικά δεν υπάρχουν.
Οπότε αγαπητέ φίλε χαλάρωσε. Προσπάθησε να μην βασίζεις τις θέσεις και τις απόψεις σου στα όσα συμβαίνουν στο Facebook και προσπάθησε να δεις την κατάσταση πιο χαλαρά και πιο αντικειμενικά.
Πηγή: huffingtonpost

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...