Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ : NEO MNHMONIO, EITE ME TO "NAI", EITE ME TO "OXI"

Είτε ψηφιστεί το ΝΑΙ, είτε το ΟΧΙ, θα προκύψει μνημόνιο   με την συγκατάθεση του λαού

      Εδώ και 5 χρόνια με τα μνημόνια διαρκείας των ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ και την συμφωνία των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και σήμερα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την στρατηγική συμφωνία των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και της Νεοναζιστικής φασιστικής Χρυσής Αυγής, ο λαός μας ματώνει και πληρώνει την κρίση για την οποία δεν ευθύνεται.
Φτάνει πια! Οι τσέπες μας άδειασαν, το εισόδημα μας εξανεμίζεται, μας οδήγησαν στην φτώχεια, μας οδηγούν στον αφανισμό και το ξεκλήρισμα. Δεν θα πληρώσουμε άλλο πια την κρίση και την πολιτική τους.
Μονοπώλια, ΕΕ και κυβέρνηση, οι άνθρωποί τους, οι μηχανισμοί τους, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ξεκίνησαν με ομοβροντία την εκστρατεία φόβου για να γονατίσουν την εργατική τάξη και το λαό, να δεχτεί νέες πρόσθετες βαριές θυσίες.
Μπροστά στο δημοψήφισμα της Κυριακής εξελίσσεται μια τεράστια εκστρατεία φόβου, τρομοκρατίας και ψεύτικων εκβιαστικών διλημμάτων από τα κόμματα που «πίνουν νερό» στο όνομα των μονοπωλίων, της ΕΕ και τα ΜΜΕ των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Στόχος τους είναι όχι μόνο η υποταγή του λαού στο νέο μνημόνιο, το τρίτο κατά σειρά, που βρίσκεται στα σκαριά, αλλά και να μας κάνουν συνένοχους στο «έγκλημα».
Με ωμό εκβιασμό θέλουν το λαό μας να επιλέξει μόνος του το μνημόνιο που θα τον δέσει χειροπόδαρα, θα τον καταδικάσει στη διαρκή φτώχεια και εξαθλίωση για την ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων.
Ο φόβος που καλλιεργούν οι Ευρωλάγνοι συνεταίροι του ΝΑΙ και του ΟΧΙ για την απώλεια των ήδη κουτσουρεμένων επιδοτήσεων κρύβει την πραγματικότητα ότι αυτές δίνονταν για να πέσει στα «μαλακά» η σταδιακή μετάβαση από τον «εθνικό» προστατευτισμό στην καπιταλιστική ενοποίηση της ΕΕ και τη συγκέντρωση της γης σε λιγότερα χέρια. Ότι από τις επιδοτήσεις πάνω από το 70% του συνολικού ποσού παίρνουν οι μεγαλοαγρότες που αποτελούν το 10% του συνολικού αγροτικού πληθυσμού που παίρνει ενισχύσεις.
Στην ίδια κατεύθυνση η ΠΑΣΕΣΕΣ στρατεύθηκε υπέρ του ΝΑΙ εκπροσωπώντας τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών
Για αυτό μας βάζουν να επιλέξουμε ανάμεσα στον λύκο και την αρκούδα, είτε ψηφιστεί το ΝΑΙ, είτε το ΟΧΙ, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα προκύψει μνημόνιο με την συγκατάθεση του λαού.
Μνημόνιο που θα οδηγήσει στην καταστροφή δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαία αγροτικά και κτηνοτροφικά νοικοκυριά καθώς προετοιμάζεται συντριπτικό πλήγμα ενάντια στους αγρότες και κτηνοτρόφους.
Φτάνει πια η κοροϊδία από την πλευρά της κυβέρνησης προς τους αγρότες.
Αποτελούν προτάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προς τους 3 θεσμούς οι:
·       Φορολογία των αγροτών με 13% από το πρώτο ευρώ και προκαταβολή 27.5% καθώς και η φορολόγηση με το τεκμαρτό εισόδημα (τεκμήρια διαβίωσης).
·       Η κυβέρνηση πρότεινε στους θεσμούς να αποσύρει την διάταξη που ψήφισε πρόσφατα και επέβαλε στις επιδοτήσεις φοροαπαλλαγή μέχρι το ποσό των 12.000 ευρώ. Έτσι πρότεινε τώρα οι επιδοτήσεις και οι αποζημιώσεις να φορολογούνται με 13% από το πρώτο ευρώ.
·       Κατάργηση της επιστροφής του ειδικού φόρου στα καύσιμα.
·       Διατήρηση του ΕΝΦΙΑ τουλάχιστον για το 2015 και 2016
·       Αύξηση του ΦΠΑ στο 23% για μέσα και εφόδια, για μια σειρά βασικά είδη ανάγκης και τρόφιμα.
·       Ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων με μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που ειδικά για τον ΟΓΑ θα τριπλασιαστεί σχεδόν.
·       Αύξηση της εισφοράς των ασφαλισμένων για υγεία, φάρμακα κλπ.
·       Αύξηση σταδιακή των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια για όλους.

Το νέο μνημόνιο που θα ψηφιστεί είτε με το ΝΑΙ είτε με το ΟΧΙ θα φέρει νέα αντιλαϊκά μέτρα, μικρότερο εισόδημα, φτώχεια.
Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να εκφράσουν την οργή και την αγανάκτηση τους με κάθε πρόσφορο τρόπο στην κάλπη χωρίς να υποτάσσονται στα εκβιαστικά διλήμματα της κυβέρνησης και να μην επιλέξουν ούτε τον λύκο ούτε την αρκούδα ψηφίζοντας ΝΑΙ ή ΟΧΙ.
Η ΠΑΣΥ καλεί τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της πάλης της μικρομεσαίας αγροτιάς, συγκροτώντας νέους Αγροτικούς Συλλόγους, δυναμώνοντας όσους υπάρχουν.
Παλεύουμε για την επιβίωση μας απορρίπτοντας τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους. Το δίκιο μας θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα σε κοινή συμμαχία με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και την νεολαία των λαϊκών οικογενειών.
Άμεσα διεκδικούμε:
·       Πληρωμή στο σύνολο τους όλων των συντάξεων και των μισθών των εργατοϋπαλλήλων και των αγροτών.
·       Πάγωμα των δόσεων για φόρους, αγροτικά, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
·       Πάγωμα των πληρωμών για φως, νερό, τηλέφωνο. Καμιά διακοπή συνδέσεων.
·       Να διασφαλιστούν πλήρως η παροχή Υγείας και φαρμάκων χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό με ευθύνη της κυβέρνησης! Καμία περικοπή στα δημόσια νοσοκομεία!
·       Επέκταση και γενίκευση για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του μέτρου της δωρεάν χρήσης. Κατάργηση των διοδίων.






Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...