Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

ΦΑΝΤΑΡΕ, ΤΙ ΤΡΩΣ;

Φακές – ταραμοσαλάτα – Πεζικό

Πατάτες μπλουμ, μακαρόνια στούκας σε καζάνι [που στάζουν από κάνουλα], άβραστο ρύζι, κατεψυγμένα κρέατα τριακονταετίας και βάλε [με σφραγίδα], μέγας Γκοτζίλα, μικρό Γκοτζίλα, πούστης, κινέζος, φασολάδα, φακές, ομελέτες τούβλα, αρακάς σκάγι και λαχανόρυζα ήταν και είναι μερικά από τα κλασικά φαγητά του στρατού.
 Δεν είναι πάντα τόσο χάλια όσο ακούγονται, αλλά συνήθως είναι σαν κακό φαγητό τουριστικού εστιατορίου (για να μπορείς να έχεις εικόνα, αν είσαι γυναίκα ή έχεις πάρει απαλλαγή). Στο κέντρο νεοσυλλέκτων που μαγειρεύουν για εκατοντάδες (τουλάχιστον παλιότερα) είσαι τόσο κουρασμένος, πεινασμένος και ταλαίπωρος που τρως οτιδήποτε, ή τουλάχιστον ξεχνάς τι τρως και προσπαθείς να χορτάσεις την πείνα σου.
 Στις μονάδες που μαγειρεύουν για λιγότερα άτομα τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα. Ή πολύ. Αν είσαι κωλόφαρδος και πετύχεις καλό μάγειρα το φαγητό στρατού δεν έχει και πολλές διαφορές από το σπιτικό, εξαρτάται βέβαια και τι εννοείς «σπιτικό», δεν μαγειρεύουν και σε όλα τα σπίτια το ίδιο. 

  Ζητήσαμε από νυν φαντάρους να μας στείλουν φωτογραφίες από το φαγητό που τρώνε αυτόν τον καιρό στον στρατό και από πρώην να μας πούνε το καλύτερο και το χειρότερο φαγητό που έχουν φάει στον στρατό και μία ανάμνηση που να έχει σχέση με φαγητό στρατού. Και επειδή υποπτευτήκαμε ότι για το καλύτερο οι περισσότεροι θα έλεγαν το ντελίβερι ή το κρουασάν του καψιμί ο όρος ήταν μόνο φαγητό στρατού. Ο καθένας είπε κάτι διαφορετικό! Το αποτέλεσμα δεν είναι και τόσο αποκαρδιωτικό. Δεν είναι καθόλου αποκαρδιωτικό για την ακρίβεια. Στα ελληνικά στρατά μάλλον τρώνε καλά, συγκριτικά με αυτά που έτρωγαν παλιότερα. 

    Αχιλλέας Καλύτερο: Παστίτσιο. Όλοι το έτρωγαν το παστίτσιο. Χειρότερο: Φακές Ανάμνηση: Όταν είχε φακές δεν έτρωγε κανείς και τα σκουπίδια γέμιζαν με φακές. Αν είχες βάρδια σκουπιδιάρικο ήξερες ότι θα κολυμπάς μέσα στις φακές.

   Γιώργος Καλύτερο: Ομελέτα Χειρότερο: Καρμπονάρα με ζαμπόν τύπου zwan. Ανάμνηση: Στην πύλη Σχιστού που ερχόντουσαν οι τραβεστί, μας έφερναν πίτσα με αντάλλαγμα μια πίπα. Βάρδια στο ποτάμι του Κηφισού βάζαμε σακιά με άμμο όταν πλημμύριζε μας έφερναν κουτί επιβίωσης.

   Τόλης Καλύτερο: Ρύζι με κοτόπουλο Χειρότερο: Πίτσα Ανάμνηση: Θυμάμαι που κουβαλούσα τις λαμαρίνες με τα πιάτα από το μαγειρείο στην τραπεζαρία, έπεφταν τα φαγητά κάτω, τα πατούσαμε και να βάζαμε πίσω στα πιάτα.

   Νικόλας Καλύτερο: Σουτζουκάκια που ήταν σαν χειρομβομβιδάκια στην εμφάνιση. Χειρότερο: Κοτόπουλο με κατσαρίδες. Επειδή στο καράβι ξεχνάγαμε το φαΐ στο φούρνο για μέρες και γέμιζε κατσαρίδες. Ανάμνηση: Μας φέρανε φράουλες τόνους φράουλες δεν καταλάβαμε τον λόγο και δεν ασχοληθήκαμε, τις βάλαμε στο μπλέντερ, τις παγώσαμε και τρώγαμε γρανίτα φράουλα για μέρες. Καστελόριζο, το παραγάδι του ψαρά μπερδεύτηκε με την προπέλα μας και για να μας αποζημιώσει μας χάρισε 4-5 ξιφίες. Τρώγαμε στο καράβι για τέσσερις μέρες ξιφία που δεν είχαμε ξαναφάει.

   Βασίλης Καλύτερο: Παϊδάκια με πατάτες. Χειρότερο: Σπανακόρυζο που ήταν νερουλό σαν σούπα. Ανάμνηση: Αγγαρεία στα ψωμιά. Ενώ ήταν πολύ ωραία η ατμόσφαιρα και μύριζε ωραία, μας πετάγανε τα ψωμιά πολύ γρήγορα – ήταν και ένας κομπλεξικός λοχίας – τα ψωμιά έκαιγαν και δεν μπορούσα να τα πιάσω ούτε γάντια δεν μας είχαν δώσει.

   Κώστας Καλύτερο: Ψητό κοτόπουλο με πατάτες Χειρότερο:  Ομελέτα. Ήταν σαν λάστιχο. Ανάμνηση: Ο μάγειρας μπέρδευε την μπεσαμέλ με βανίλια και έφτιαχνε παστίτσιο με βανίλια.   Νίκος Καλύτερο: Κοκκινιστό από φαντάρο που ήταν σεφ και δούλευε σε εστιατόριο. Χειρότερο: Κοτόπουλο ψητό με πατάτες. Ανάμνηση: Κυνηγούσαμε έναν ποντικό για να τον σκοτώσουμε και του ρίχναμε πατάτες.

   Παναγιώτης Καλύτερο: Τηγανητό μπέικον το πρωί Χειρότερο: Στραπατσάδα Ανάμνηση: Το κρέας που όταν το κόβαμε ήταν τόσο παλιό που γινόταν θρύψαλα. 

  Ενδεικτικό εβδομαδιαίο μενού στρατού:
   Δεύτερα: Κάτι με βάση τον κιμά (μακαρόνια με κιμά, μπιφτέκια, παστίτσιο) 
Τρίτη : κοτόπουλο (με πατάτες, ρύζι ή μπάμιες)
 Τετάρτη: νηστίσιμη μέρα (όσπρια – φακές η φασολάδα, ταραμοσαλάτα, μελιτζανοσαλάτα) 
Πέμπτη: κοτόπουλο
 Παρασκευή: νηστίσιμη μέρα (ψάρι η όσπρια)
 Σαββατοκύριακο: τηγανιά, καρμπονάρα Πρωινό: ψωμί βούτυρο μέλι, μερέντα (Melinda), μαρμελάδα, ενίοτε ζαμπονοτύρι, δημητριακά με γάλα, βραστά αυγά, τσάι, καφές, χυμός 

  Λοιπά γεύματα κυρίως βραδινού μενού: Ομελέτα, λουκάνικα με πατάτες, πίτσα, αρακάς, λαδερά, γεμιστά.
   Όλα συνοδεύονται από ψωμί, σαλάτα, φρούτο (μήλο, μπανάνα ή πορτοκάλι) 

Κοτόπουλο με μπάμιες – Πεζικό

Φασολάδα – γαύρος – μελιτζανοσαλάτα -Πεζικό

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα – Πεζικό

Λουκάνικα με τηγανητές πατάτες – Πεζικό


Image

Image

Από τον Μ.ΗULOT 


Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...