Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗΤα δέντρα φαίνεται να προσαρμόζουν  την ανάπτυξη τους στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται αλλά και να αντιδρούν στην αλλαγή αυτή που τα αναγκάζει να βγάζουν όλο και πιο νωρίς τα φύλλα τους.

   Από τη δεκαετία του ’80 παρατηρείται αυτή η προσαρμογή που όμως τώρα φαίνεται πλέον να «φρενάρει».

   Σύμφωνα με έρευνα αυτή του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Nature", μετά από μελέτη για πολλά κοινά δέντρα σε 1.245 τοποθεσίες από τη Δανία ως τη Βοσνία, τα δέντρα δείχνουν μια τάση να σταματήσουν αυτή την ανάπτυξη φύλλων δημιουργώντας  φόβους ότι πλησιάζουν στα όριά τους, σε ό,τι αφορά στην πρόωρη ανάπτυξη των φύλλων τους και στην ικανότητα απορρόφησης διοξειδίου.

     Τα δέντρα, αποτελούν ανάχωμα κατά της κλιματικής αλλαγής απορροφώντας  μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα που είναι το κατεξοχήν αέριο του φαινομένου του θερμοκηπίου. Μετά από αυτή την έρευνα οι επιστήμονες υποψιάζονται ότι εξασθενεί πλέον η ευαισθησία των δέντρων στην άνοδο της θερμοκρασίας. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...