Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΠΟΤΕ

Image

Το γιγαντιαίο ψηφιακό μωσαϊκό περιέχει 46 δισεκατομμύρια pixels και βρίσκεται διαθέσιμο σε πλήρη ανάπτυξη σε μια ιστοσελίδα που ονομάζεται gds.astro.rub.de.
 Το πρότζεκτ που χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη αστρονομική φωτογραφία που έχει ποτέ δημιουργηθεί ξεκίνησε από τον καθηγητή Rolf Chini από το Πανεπιστήμιο Ruhr στο Μπόχουμ της Γερμανίας σ συνεργασία με μια ομάδα στη Χιλή.

Image

«Η περιοχή που παρατηρήσαμε ήταν τόσο μεγάλη, ώστε θα έπρεπε να υποδιαιρεθεί σε 268 τμήματα," αναφέρει ο καθηγητής του οποίου η ομάδα χρησιμοποίησε τα τηλεσκόπια στο παρατηρητήριο Cerro Armazones στη Χιλή για την απόκτηση 268 μεμονωμένων εικόνων.
Η παρατήρηση των εικόνων είχε σαν αποτέλεσμα τη αναγνώριση 64.000 μεταβλητών άστρων εκ των οποίων το 90% ήταν άγνωστα μέχρι τώρα.

   Η ολοκλήρωση του πρότζεκτ πήρε 5 χρόνια και το αποτέλεσμα είναι θεαματικό καθώς ξεπερνά σε μέγεθος την 20 gigapixel φωτογραφία της ΝΑSA που είχε δοθεί στη δημοσιότητα την περασμένη χρονιά.
 Το μεγαθήριο του Rolf Chini είναι 46-Gigapixel και έχει βάρος 194 Gigabyte. 

Image

Η εξερεύνησή του είναι μοναδική εμπειρία καθώς επιτρέπει στον θεατή να περιηγηθεί με ζουμ σε όλο το φάσμα της εικόνας και να ψάξει για αστέρια και συμπλέγματα ονομαστικά.
 Για την μέγιστη απόλαυση της εμπειρίας απαιτείται η επίσκεψη στην ιστοσελίδα και αρκετός χρόνος.

 Στις φωτογραφίες βλέπετε μερικά μόλις μικροσκοπικά αποσπάσματα του Γαλαξία από το http://astro.vm.rub.de/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...