Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 4 ΕΚ. ΡΩΣΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ



Μερίδιο από τους 4 εκατομμύρια Ρώσους που ετησίως επισκέπτονται την Τουρκία, διεκδικεί η Ελλάδα σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Η Καθημερινή".

   Το ρεπορτάζ αναφέρει πως μετά την ένταση που έχει δημιουργήσει η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τους Τούρκους οι επιπτώσεις που έρχονται στον τουρκικό τουρισμό φαίνονται ήδη από τη διακοπή των πωλήσεων ταξιδιωτικών πακέτων από τη Ρωσία.
 Η Καθημερινή αναφέρει πως οι Ρώσοι στήριζαν τον τουρισμό της Τουρκίας με ποσά που υπολογίζεται πως άγγιζαν ετησίως τα 4 δισ. ευρώ, αν και η ρωσική πλευρά ανεβάζει αρκετά υψηλότερα το ποσό αυτό, στα 10 δισ. ευρώ.

   Οι τουριστικοί πράκτορες και διοργανωτές ταξιδιών που αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για την επόμενη σεζόν έχουν ήδη περιορισμένες επιλογές καθώς η Αίγυπτος έχει ήδη αποκλειστεί από τις λίστες τους μετά την κατάρριψη του ρωσικού επιβατηγού και η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των πρώτων επιλογών. Το δημοσίευμα αναφέρει μάλιστα πως οι tour operators άρχισαν συζητήσεις για την ενίσχυση των θέσεών τους στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά για το 2016.

   Κρίσιμες θα είναι οι κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτή τη διαδικασία διεκδίκησης αναφέρει η Καθημερινή. Οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε ο μεγάλος αυτός όγκος τουριστών να μην κατευθυνθεί στους ανταγωνιστές όπως η Ισπανία ή η Κύπρος περιλαμβάνουν τη νέα «βιομετρική» βίζα που υποχρεούνται να εξασφαλίζουν οι Ρώσοι.
 Το μεγάλο μέρος της γραφειοκρατικής διαδικασίας αυτής έχει μεταφερθεί στις προξενικές αρχές οι οποίες αν δεν ενισχυθούν με προσωπικό, θα είναι αδύνατο να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση, με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να κατευθυνθούν σε άλλους προορισμούς όπως η Ισπανία, η οποία προσφέρει μέχρι και τη δυνατότητα έκδοσης «βίζας κατ' οίκον». 

  Σημειώνεται πως η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ισπανία κατάφεραν φέτος να ενισχύσουν τα τουριστικά τους μεγέθη –παρά τις απώλειες που είχαν από την πτώση του αριθμού των Ρώσων τουριστών– σε αντίθεση με την Τουρκία, όπου η τουριστική κίνηση εμφάνισε έπειτα από πολλά χρόνια πτωτική τροχιά. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...