Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ


Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Οι αγρότες της Πέλλας πρέπει να στηριχθούν στο έργο της και να διασφαλίσουν τις παραγωγές τους

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


Με επιστολή του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου, στον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Μάρκο Μπόλαρη και στον Γενικό Γραμματέα κ. Νικόλαο Στουπή, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρει τα προβλήματα που έχουν ανακύψει σχετικά με τις πληρωμές των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΕΛ.ΓΑ. από τους αγρότες της Πέλλας.

Ο κ. Θεοδωρίδης ζητά τη συνδρομή των υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ για την επίλυση του προβλήματος για να μην βρεθούν ακάλυπτοι οι αγρότες της περιοχής μας. Ο πρωτογενής τομέας πρέπει να στηριχτεί στην Π.Ε. Πέλλας διότι αποτελεί την βάση της τοπικής μας οικονομίας.

Αναλυτικά η επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη έχει ως εξής:

«Κ. Υπουργέ,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει, με την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών της Πέλλας προς τον ΕΛ.ΓΑ. και τον κίνδυνο να βρεθούν εκτός της κάλυψης του Οργανισμού, λόγω εκπρόθεσμης πληρωμής, καθώς η ημερομηνία καταβολής είναι μέχρι τις 31-3-2016.

Η πλειοψηφία των αγροτών πληρώνουν την εισφορά τους στον ΕΛ.ΓΑ., με την καταβολή της «Βασικής Ενίσχυσης» από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την παρακράτηση των χρημάτων από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, μετά από σχετική εξουσιοδότηση στο ετήσιο Έντυπο Ενιαίας Ενίσχυσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, «το Δεκέμβριο του 2015 καταβάλλεται στους δικαιούχους το 90% της Βασικής Ενίσχυσης». Όμως στους λογαριασμούς των αγροτών έχει πιστωθεί μόνο το 50 %, με αποτέλεσμα τα χρήματα να μην επαρκούν για την πληρωμή των ασφαλίστρων του ΕΛ.ΓΑ.

Θα παρακαλούσαμε για την συνδρομή των υπηρεσιών του Υπουργείου, ώστε οι αγρότες να είναι εμπρόθεσμοι στην εξόφληση των ασφαλιστικών τους εισφορών προς τον ΕΛ.ΓΑ. με ενέργειες όπως:

·                     Να καταβληθεί μέχρι της 31-3-2016 το υπόλοιπο της «Βασικής Ενίσχυσης» από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σε διαφορετική περίπτωση:

·                     Να παραταθεί η πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών προς τον ΕΛ.ΓΑ. εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να έχει καταβληθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ το υπόλοιπο της «Βασικής Ενίσχυσης».

·                     Να εξετάσετε την δυνατότητα συμψηφισμού των Ασφαλίστρων με την αναμενόμενη ενίσχυση.   

Τέλος να επισημάνουμε την δύσκολη οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας των αγροτών της Πέλλας, καθώς  λογω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν την περσινή περίοδο, οι παραγωγές ήταν μειωμένες σε μεγάλο βαθμό, αλλά και τις δυσμενέστατες εμπορικές συνθήκες που επικράτησαν, λογω του εμπάργκο των προϊόντων μας από την ρωσική αγορά. 

Παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε βοήθεια κρίνετε απαραίτητο ότι χρειάζεται σχετικά με το θέμα.
Με εκτίμηση,
Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας»

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...