Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ - 2η ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ


2η ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ

Το Γυμνάσιο Προμάχων εκπροσώπησε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας την Πέμπτη 14 Απριλίου στη 2η Επιστημονική Ημερίδα Εκπαιδευτικών και Επαγγελματιών Υγείας Δήμου Ευόσμου.
Πρόκειται για εκδήλωση που διοργανώθηκε από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Κεντρικής Μακεδονίας, από το Κέντρο Υγείας αστικού τύπου Ευόσμου και από το Δήμο Κορδελιού -δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας  -από το σύστημα α΄  Αμπελοκήπων και με την υποστήριξη των τμημάτων Αγωγής Υγείας της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Στόχος της Επιστημονικής Ημερίδας  ήταν να ενεργοποιήσει τους συναρμόδιους φορείς για την προάσπιση της υγείας των παιδιών , ενώ στόχος της Γιορτής της Αγωγής Υγείας ,που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Απριλίου, ήταν να ευαισθητοποιήσει  τους μαθητές σε θέματα υγείας .  Τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης  Πέλλας εκπροσώπησε   την Παρασκευή το 1ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών..Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου δήλωσε :  « Οι συμμετοχές από τα Γρεβενά, την Κοζάνη, την Καστοριά, την Χαλάστρα, την Πέλλα και  το Βαρικό μας δίνουν δύναμη και δείχνουν τον δρόμο της συνέχειας. »

To Γυμνάσιο Προμάχων πήρε μέρος στην επιστημονική ημερίδα  με την παρουσίαση   σχετικού  προγράμματος  - που υλοποιήθηκε κατά την περασμένη σχολική χρονιά και παρουσιάστηκε εκτός από το γυμνάσιο Προμάχων στο Φεστιβάλ μαθητικής έκφρασης και δημιουργίας στην Έδεσσα-. . Κύριος  στόχος του προγράμματος ήταν η στροφή των μαθητών προς τη μεσογειακό διατροφικό πρότυπο. Η παρουσίαση έγινε  με τη μορφή power-point  από τη φιλόλογο Μαζγαλτζίδου Ελένη , εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Προμάχων, ενώ η κα Σταυρίδου Φωτεινή, υπεύθυνη Αγωγής Υγείας του Νομού Πέλλας, τόνισε τη σπουδαιότητα υλοποίησης προγραμμάτων  σχολικών δραστηριοτήτων σε ακριτικά σχολεία όπως το Γυμνάσιο Προμάχων. Τέλος , η κα Χαλκιά Δάφνη, επισκέπτρια Υγείας του ΚΥΑΤ Ευόσμου και  πρόεδρος της εκδήλωσης -,παίνεψε ιδιαίτερα την  καταγραφή από τα ίδια τα παιδιά τοπικών παραδοσιακών  συνταγών από τη Σωσάνδρα και τους Προμάχους –μέσα από συνεντεύξεις κατοίκων της τοπικής κοινωνίας -και  παρότρυνε για περεταίρω αξιοποίηση του καταγεγραμμένου υλικού


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...