Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τις μεγάλες ζημιές από τις χαλαζοπτώσεις σε περιοχές των ΠΕ Ημαθίας και Πέλλας



ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Μεγάλες ζημιές από χαλαζοπτώσεις σε περιοχές των ΠΕ Ημαθίας και Πέλλας. 

Τα κτυπήματα της φύσης στην φετινή φρουτοπαραγωγή των ΠΕ Ημαθίας και της Πέλλας είναι ανελέητα. Μετά τις ζημιές στην αναμενόμενη παραγωγή κύρια των ροδάκινων και ιδιαίτερα των βιομηχανικών από τους παγετούς στις 26 & 28 Μάρτη, είχαμε καταστροφικές χαλοζοπτώσεις, που έπληξαν όση παραγωγή είχε απομείνει στα δένδρα.
Χαλαζόπτωση, στις 24 Απρίλη, έπληξε την αναμενόμενη παραγωγή των οπωροφόρων δένδρων (ροδάκινα, βερίκοκα, κεράσια, δαμάσκηνα) σε χωριά του Δήμου Πέλλας (Αραβησσός, Αμπελιές, Γυψοχώρι, Δροσερό, Πλαγιάρι, Πενταπλάτανος, κ.ά.) και του Δήμου Σκύδρας (Άνυδρο, Δάφνη, Καλλίπολη, Καλύβια, κ.ά.) στην ΠΕ Πέλλας. 
Νέα σφοδρότατη χαλαζόπτωση έπληξε και πάλι τις παραγωγές των οπωροφόρων δένδρων στις 3 Μάη κύρια στα χωριά της ΠΕ Ημαθίας (Σταυρός, Καβάσιλα, Ξεχασμένη, Μακροχώρι, Διαβατός, Ν.Νικομήδεια, Αλεξάνδρεια, κ.ά.), όπως και στα χωριά Ριζάρι και Αγροσυκιά της ΠΕ Πέλλας. 
Οι δενδροκαλλιεργητές των παραπάνω περιοχών βρίσκονται σε απόγνωση, γιατί πρόκειται για συνεχόμενες ζημιές τα τελευταία δύο χρόνια στην αναμενόμενη παραγωγή και το εισόδημά τους.
      Ούτε και αυτή τη φορά το πολυδάπανο Σύστημα αντιχαλαζικής προστασίας του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) με τα αεροπλάνα προστάτευσε τους παραγωγούς της περιοχής. Ο ΕΛΓΑ από τη μεριά του «καμαρώνει» για το αποθεματικό, που δημιούργησε με το «χαράτσωμα» και των δενδροκαλλιεργητών της περιοχής.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε:
Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να γίνουν από τον ΕΛΓΑ άμεσα οι εκτιμήσεις για το σύνολο των ζημιών σε Ημαθία και Πέλλα, με έγκαιρη πρόσληψη του απαραίτητου γεωτεχνικού προσωπικού; 
Να αποζημιωθούν επιτέλους δίκαια και έγκαιρα οι αγρότες για το 100% των ζημιών που υπέστησαν και των οποίων το εισόδημα συνεχώς μειώνεται εξ’ αιτίας των εφαρμοζόμενων αντιαγροτικών πολιτικών της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων καθώς και των επαναλαμβανόμενων ζημιών, που τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί; 
Να λειτουργήσει επιτέλους το πολυδιαφημισμένο αντιχαλαζικό σύστημα προστασίας του ΕΛΓΑ, το οποίο θα προστάτευε τους αγρότες της περιοχής από ισχυρές χαλαζοπτώσεις;

Οι βουλευτές 
Σάκης Βαρδαλής

Γιάννης Δελής  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...