Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Πρωτομαγιάτικες απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ σε Έδεσσα & Γιαννιτσά ενάντια στον “νόμο-λαιμητόμο”για το ασφαλιστικό.


       Σε αγωνιστικό γιορτασμό της φετινής Πρωτομαγιάς με συγκεντρώσεις και πορείες σε Έδεσσα και Γιαννιτσά  προχώρησε το ΠΑΜΕ  την Κυριακή 8 Μάη.
       Κεντρικό σύνθημα "Πάρτε πίσω το “νόμο - λαιμητόμο" για το ασφαλιστικό και με αγωνιστικό παλμόπραγματοποιήθηκαν απεργιακές συγκεντρώσεις  στους «Μ.Καταρράκτες» της Έδεσσας & στη Πλατεία ΕΠΟΝ ( Πεζόδρομος ) στα Γιαννιτσά.
       Μετά τις συγκεντρώσεις ακολούθησαν πορείες και στις δύο πόλεις με τα πανό του ΠΑΜΕ και με συνθήματα για την «Κόκκινη Πρωτομαγιά - Πρωτοπόρα Εργατιά», «Το ασφαλιστι-κό μας έβγαλε στο δρόμο - πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο», «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση - δεν είναι για παζάρια & για διάλυση»,«Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά»,«Του λαού δυνάστες κλέφτες και ληστές, τρόικα κυβέρνηση και καπιταλιστές», για το δικαίωμα στη δουλειά, για την απαλλαγή από τις αντεργατικές πολιτικές συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ  & της ΕΕ με τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις.

        ►  Η συγκέντρωση της Έδεσσας ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον εκπρόσωπο της Τοπικής Γραμματείας της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης ( ΠΑΣΥ ) Πέλλας Γιάννη Σουμε-λίδη, δηλώνοντας το αγωνιστικό παρών της αγροτιάς στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση  των εργαζομένων, διεκδικώντας λύσεις στα χρονίζοντα ιδιαίτερα αιτήματα της φτωχομεσαί-ας αγροτιάς και δίνοντας για άλλη μια φορά την έμπρακτη απάντηση πως, όλοι μαζί, μπορούμε να ανατρέψουμε τις βάρβαρες πολιτικές. Κατήγγειλε την άγρια φορολόγηση των αγροτών από το πρώτο ευρώ & τα μειωμένα κονδύλια της νέας ΚΑΠ 2014-2020 της ΕΕ για τη γεωργία, που όλα μαζί βαράνε στο «ντορό» της συγκέντρωσης γης & παραγωγής σε λιγότερα χέρια «ισχυρών αγροτικών εκμεταλλεύσεων» και το ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς. 

       Κεντρικός ομιλητής από τη γραμματεία Ν.Πέλλας του ΠΑΜΕ ο Δημήτρης Χατζηματθαίου, τραπεζοϋπάλληλος & εκλεγμένος αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Έδεσσας, καλώντας τους εργαζόμενους από κάθε κλάδο ενάντια στην ισοπέδωση των όποιων έχουν απομείνει ασφαλιστικών κατακτήσεων των εργαζομένων, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων. Κάλεσε όλους τους σε γενικό ξεσηκωμό, γιατί λένε ψέματα πως δεν θάρθουν άλλα μέτρα. Κάλεσε τους εργαζόμενους «να φτιάξουν το δικό τους ορμητικό ποτάμι που θα τσακίσει τις αντεργατικές πολιτικές συγκυβέρνησης & ΕΕ - με μνημόνια ή χωρίς αυτά - χωρίς την αναγνώριση κανενός χρέους από μεριάς τους, χωρίς παζάρεμα τρόπων αποπληρωμής του, χωρίς “καλύτερα μνημόνια”, δεν υπάρχουν τέτοια». 

►  Τη συγκέντρωση των Γιαννιτσών άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό της από την Ομάδα Γυναικών  Γιαννιτσών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας ( ΟΓΕ ) η Αγγέλα Ευσταθιάδου, δηλώνοντας το αγωνιστικό παρόν των γυναικών της λαϊκής οικογένειας στους καθημερινούς αγώνες ενάντια στις βάρβαρες καπιταλιστικές πολιτικές. 

       Η κεντρική ομιλήτρια από την Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ  Χατζηβασιλειάδου Αριστέα στην ομιλία της ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα : 
       «Μαζί μας σήμερα ενώνουν τις φωνές τους  όλοι εκείνοι που πάλεψαν πριν από εμάς, οι νεκροί της τάξης μας. Οι νεκροί του Σικάγο του 1886, του Μάη του '36, οι 200 κομμουνιστές της Καισαριανής. Συναντιόμαστε και σήμερα 130 χρόνια από την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών στο Σικάγο, τη μεγάλη αυτή μέρα της Παγκόσμιας εργατικής τάξης. Συναντιόμαστε, όχι μόνο για να τιμήσουμε τους ηρωικούς αγώνες του εργατικού κινήματος και τους χιλιάδες νεκρούς του αγώνα. Συναντιόμαστε για να ανανεώσουμε τον όρκο μας ότι θα φτάσουμε τον αγώνα ως το τέλος. Για να τους πούμε ότι δεν πρόκειται να φοβηθούμε, δεν πρόκειται να γονατίσουμε. 
     Η 1η Μάη μας καλεί, να προωθήσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την ενότητα της τάξης μας, για την ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση. Να δημιουργήσουμε τους όρους για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης. Σήμερα, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, να έχουμε όλοι δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και μεροκάματα, να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες, να αυξηθεί ο ελεύθερος χρόνος. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ζούμε χωρίς το βραχνά της ανασφάλειας και της ανεργίας, να είμαστε καλυμμένοι από ένα ευρύ σύστημα κοινωνικής φροντίδας. Η απεργιακή περιφρούρηση αυτές τις μέρες στα εργοστάσια και στα μεγάλα εμπορικά καταστήματα της χώρας από εκατοντάδες απεργούς έκανε να νιώσουν καλά στο πετσί τους μεγαλοεργοδότες και πολιτικοί τους υπηρέτες ότι οι ταξικές δυνάμεις δεν παραπλανώνται, ότι θα συνεχίσουν μέχρι που και ο τελευταίος εργαζόμενος καταλάβει ποιος είναι ο απαραίτητος για την οικονομία και ποιος είναι ο περιττός, το παράσιτο, έτσι που να θέσει τελικά την λειτουργία της προς όφελός του.
       Παρά τα κατασκευασμένα στοιχεία που δίνει η κυβέρνηση στοχευόμενα σε ΜΜΕ με βασικό κέντρο της κυβερνητικής προπαγάνδας την ΕΡΤ, η μοναδική αλήθεια είναι πως το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό αποτελεί ταφόπλακα για τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, σφαγιάζει κύριες και επικουρικές συντάξεις για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, διαλύει και μειώνει το ΕΚΑΣ, τις αναπηρικές συντάξεις, τα προνοιακά επιδόματα, νομιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους, καθώς όχι μόνο αφήνει αναλλοίωτο τον πυρήνα τους αλλά τον αντιδραστικοποιεί ακόμα περισσότερο. 
  Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που η κυβέρνηση έφερε στη βουλή μέσα στο σαββατοκύριακο, με διαδικασίες εξπρές, δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο «νόμος - λαιμητόμος» που του απέδωσαν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα. Η νέα πρόταση θίγει τους πάντες και διαμορφώνει ένα νέο τοπίο στην Ασφάλιση, όπου η συμμετοχή του κράτους και της εργοδοσίας περιορίζεται δραστικά, ανοίγοντας το δρόμο για να κυριαρχήσουν τα κοράκια της ιδιωτικής Ασφάλισης και να μετατραπεί η Ασφάλιση σε ατομική υπόθεση. 
Και από πάνω έρχεται νέα άγρια φορολογία για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες, την ίδια στιγμή που φοροαπαλλάσσονται με διάφορες τροπολογίες βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες.
     Αυτή η αντεργατική - αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν έχει τέλος! Παζαρεύουν νέα μέτρα. Η κυβέρνηση μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ομνημόνιο έχουν συμφωνήσει για απελευθέρωση των απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού. Όλα αυτά για να θωρακίζονται η κερδοφορία και τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων! Αυτό είναι το σύστημα της μισθωτής σκλαβιάς που θέλει πιο άγρια εκμετάλλευση των λαών, αναζητάει περισσότερη ανθρώπινη σάρκα για να τραφεί, προκαλεί νέες σφαγές, πολέμους για να ξαναμοιράσει τη λεία, δημιουργώντας εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. 
    Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ουαιώνα, οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη των εργαζόμενων με μοναδικό κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας! Η ελπίδα δεν είναι σύνθημα! Η ελπίδα βρίσκεται μόνο στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ προς όφελος των κερδών των μονοπωλίων στα οποία θυσιάζεται το παρόν και το μέλλον μας, οι ζωές μας. Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης, της ανατροπής της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας των μονοπωλιακών ομίλων, στο δρόμο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών. Μέση λύση δεν υπάρχει: Η τα κέρδη του κεφαλαίου ή οι δικές μας σύγχρονες ανάγκες.
     Να φτάσει παντού το σύνθημα:
Διαλύουν την ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο - Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο !

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...