Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Αριδαία, 9/5/2016

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Τον Δήμο Αλμωπίας επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός, μετά από πρόσκληση του Βουλευτή κ. Γιάννη Σηφάκη και σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος υποδέχτηκε τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού σημειώνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό που ένας υψηλόβαθμος παράγοντας της Κυβέρνησης επισκέπτεται τον τόπο μας, ενώ στη συνέχεια έγινε εκτενής συζήτηση για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν όσον αφορά στην αθλητική δραστηριότητα της περιοχής μας. Επίσης, τόνισε ότι η Αλμωπία προσφέρει τη δυνατότητα πολύμορφης αθλητικής δραστηριότητας, η οποία αν αξιοποιηθεί σωστά θα μπορέσει να στοχεύσει και στον αθλητικό τουρισμό.
Αργότερα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε αθλητικούς χώρους, όπως το Δημοτικό Στάδιο Αριδαίας, το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, το γήπεδο των Προμάχων, το γήπεδο του Εξαπλατάνου, το κολυμβητήριο της Αριδαίας του οποίου η κατασκευή έχει μείνει εδώ και πολλά χρόνια στη μέση, η «κλειστή αγορά» της Αριδαίας η οποία θα αλλάξει χρήση και θα μετατραπεί σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που θα δέχεται τις πρωινές ώρες τα σχολεία που βρίσκονται στην περιοχή.
Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή αθλητικών, τουριστικών και άλλων παραγόντων της περιοχής όπου τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης σημαντικά ζητήματα όπως η αδειοδότηση των γηπέδων. Εκεί ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού δήλωσε ότι θα διανεμηθεί σε όλη τη χώρα το ποσό των 10.000.000 ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και όπως σημείωσε στόχος είναι οι πόροι να μην κατευθύνοντα μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και στην περιφέρεια. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο να γίνει μία καταγραφή και ιεράρχηση των αναγκών και να τεθούν κάποιες προτεραιότητες. Τέλος, αναφέρθηκε και στο κολυμβητήριο της Αριδαίας, για το οποίο σημείωσε ότι η σημερινή του εικόνα οφείλεται στο γεγονός ότι με παλαιότερες επιλογές ξοδεύτηκαν αρκετά χρήματα για έργα που δεν εξυπηρετούν τον αθλητισμό και σημείωσε πως κατά τον ίδιο δεν αποτελεί προτεραιότητα η ολοκλήρωση της κατασκευής του, καθώς όπως είπε ακόμα κι αν η τοπική κοινωνία αποφασίσει ότι επιθυμεί κάτι τέτοιο, τα λειτουργικά του έξοδα θα είναι απαγορευτικά για την διαχείριση από την πλευρά του Δήμου.
Κατόπιν συνεργασίας του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιου Συναδινού με τον Βουλευτή κ. Γιάννη Σηφάκη και τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνο, αποφασίστηκε η υποβολή μελετών και η άμεση χρηματοδότηση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού πέντε επεμβάσεων σε αθλητικούς χώρους σύμφωνα με την ιεράρχηση που συζητήθηκε:
- Δημοτικό Στάδιο Αριδαίας:  Ενίσχυση στεγάστρου, βελτίωση αποδυτηρίων, κατασκευή διαδρόμου αλμάτων
- Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αριδαίας: Στεγάνωση οροφής και βελτίωση αποδυτηρίων
- Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο χώρο της λεγόμενης κλειστής αγοράς (μετά την αλλαγή χρήσης από «κλειστή αγορά» σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό): Κατασκευή δαπέδου ή άλλη επιλέξιμη δαπάνη
- Γήπεδο Προμάχων: Επισκευή περίφραξης
- Γήπεδο Εξαπλατάνου: Κατασκευή μικρής κερκίδας και βελτίωση αποδυτηρίων
Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού ανακοίνωσε κάτι πολύ σημαντικό. Ο Δήμος Αλμωπίας θα συμπεριληφθεί στους πέντε Δήμους όλης της χώρας που θα ενταχθούν πιλοτικά σε πρόγραμμα το οποίο θα αφορά στον αθλητισμό, σε συνδυασμό με την τουριστική και όχι μόνο ανάπτυξη της περιοχής.








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...