Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

"Ξεκλειδώνοντας τις αναμνήσεις" - Παρουσίαση του βιβλίου της Ανδρίκου Ασημίνας



Παρουσίαση του βιβλίου "Ξεκλειδώνοντας τις αναμνήσεις" της συγγραφέως Ανδρίκου Ασημίνας.

Ένα οδοιπορικό στα αμιγώς προσφυγικά χωριά της Αλμωπίας την περίοδο 1923-1929


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή και ώρα 11:00 η παρουσίαση του βιβλίου της Ανδρίκου Ασημίνας «Ξεκλειδώνοντας τις αναμνήσεις». Η παρουσίαση έγινε στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου. Για το βιβλίο μίλησαν ο δάσκαλος κ. Σαμαρτζής Κων/νος και η φιλόλογος κα Κυριακίδου Ελένη.
Το βιβλίο που αναφέρεται στα προσφυγικά χωριά της Αλμωπίας και σε μαρτυρίες προσφύγων ή απογόνων τους χαρίστηκε στους παρευρισκόμενους και θα δοθεί στις βιβλιοθήκες των σχολείων της Αριδαίας και στη βιβλιοθήκη της Ευξείνου Λέσχης ώστε να μπορεί να το δανειστεί όποιος ενδιαφέρεται.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν αποσπάσματα από τις συνεντεύξεις που είναι καταγεγραμμένες στο βιβλίο και συγκίνησαν πολύ τον κόσμο.


"...Το βιβλίο δεν πωλείται, αλλά χαρίζεται σαν μια μικρή προσφορά στην ιστορία και στην πολιτιστική κληρονομιά αυτού του τόπου που τόσο αγαπώ.
Θα βρίσκεται στις βιβλιοθήκες όλων των σχολείων της Αριδαίας και στην Εύξεινο Λέσχη για να το διαβάσει, όποιος επιθυμεί..."

Ανδρίκου Ασημίνα

Ο εισαγωγικός λόγος της συγγραφέως:














Επιμέλεια-Ρεπορτάζ:
 Βασιλική Σαλαμάνη (Ιστορικός-Φιλόλογος)

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...