Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Η στιγμή και ο θάνατος



Η ζωή, μια ζωή, μια ζωή ενός ανθρώπου που αγαπάς, μια πολύτιμη για εσένα ζωή, η δική σου ζωή, μια διελκυστίνδα που φέρει αρχή, μέση και τέλος.

Μια στιγμή στον απέραντο χωροχρόνο, η στιγμή του θανάτου, η στιγμή της γέννησης.

Μια στιγμή που περικλείει όμως τα πάντα, απ΄την αρχή μέχρι το τέλος, τα πάντα, τις εμπειρίες, τις λύπες, τις χαρές, τα συναισθήματα, εσένα, εκείνον, εκείνη. Και όμως όλα περικλείονται, συμπεριλαμβάνονται, αρχίζουν και τελειώνουν σε μια στιγμή, σε ένα βλεφάρισμα του ματιού, σε ένα πετάρισμα, σε έναν παφλασμό της θάλασσας, σε ένα χάδι, σε ένα άγγιγμα.    

Εάν είναι γραφτό να ζεις μόνο μια στιγμή στην απεραντοσύνη του χρόνου και όμως να αντιμετωπίζεις αυτήν την στιγμή σαν να επρόκειτο για μια αιωνιότητα, τότε αναρωτιέμαι, γιατί να μην προσπαθείς να κάνεις αυτήν την στιγμή, την δική σου μικρή και μοναδική αιωνιότητα, να αξίζει;    

Όλοι ευτυχώς, τολμώ να πω, θα πεθάνουμε. Ο θάνατος είναι το πιο δημοκρατικό και αξιοκρατικό γεγονός στην παγκόσμια ιστορία. Δεν κάνει εξαιρέσεις, δεν παραβλέπει κανέναν, δεν δωροδοκείται, δεν εξαγοράζεται. Ο θάνατος υπάρχει για να μας υπενθυμίζει πως η ανθρώπινη ύπαρξη είναι περιορισμένη και ως τέτοια θα πρέπει να εκλαμβάνεται, αλλά κυρίως να αξιοποιείται.

Ο θάνατος δεν αφαιρεί, αλλά προσδίδει νόημα. Δεν πρέπει να θεωρείται ως εχθρός, αλλά ως σύμμαχος. Μόνο όταν είμαστε πλήρως συμφιλιωμένοι με την πραγματικότητα του θανάτου, μπορούμε να δούμε την ζωή ως αληθινό δώρο. Κάθε μήνας, εβδομάδα, μέρα, λεπτό, δευτερόλεπτο είναι ένα δώρο.

Τώρα είναι η στιγμή να αγκαλιάσεις, να φιλήσεις, να παίξεις, να γελάσεις, να κλάψεις, να κολυμπήσεις, να συγχωρέσεις, να πάρεις τηλέφωνο, να ζητήσεις συγγνώμη, να πεις ένα σε αγαπώ, να αγοράσεις ένα δώρο. Τώρα. Δεν υπάρχει άλλη στιγμή και καμία λέξη πιο δυνατή από το ΤΩΡΑ.



Γράφει η Φωτεινή Σταματοπούλου, Ψυχολόγος


http://www.thessalonikiartsandculture.gr/

1 σχόλια :

Ώρες , ώρες συλλογίζομαι ότι πέραν απ' τον θάνατο
στέκεται η αγάπη μου για εκείνη.
Μια αγάπη που δεν χρίστηκε σε εμπειρίες αλήθειας. Αλλά πάλι συλλογιέμαι ποιος ορίζει το αληθινό, ποιος το γεννά το πάθος.
Δεμένος με τις αλυσίδες της, που δεν θα δεχτεί να λύσει, κι όμως οι αλυσίδες της δεν λιώνουν,
όσο κι αν είναι υγρό το χώμα απ' τον κένταυρο των δακρύων!
Τον νίκησα τον θάνατο γιατί ο θάνατος μου είναι εκείνη!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...