Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

18.165 ευρώ στην Τ.Κ. Προμάχων το ανταποδοτικό τέλος από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Στα 17,6 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ανταποδοτικό τέλος για τους οικιακούς καταναλωτές σε 274 περιοχές όπου λειτουργούν σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης υπέγραψε την απόφαση με την οποία εγκρίνεται οριστικά η διάθεση των ποσών από σταθμούς Α.Π.Ε. που λειτουργούν εντός των διοικητικών ορίων Δημοτικών ή Τοπικών Κοινοτήτων, για τα έτη 2010-2014, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου «ικανοποιήθηκε οριστικά ένα διαχρονικό, πάγιο και δίκαιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών».
To υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και πιο συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, ύστερα από την εξέταση των υποβληθεισών ενστάσεων, αναρτά τον οριστικό πίνακα επιμερισμού των ποσών που παρακρατήθηκαν από τους παραγωγούς ΑΠΕ (αιολικά, μικρά υδροηλεκτρικά, βιομάζα), για την περίοδο 2010 έως και 31.12.2014 και τα οποία πρόκειται να αποδοθούν σε οικιακούς καταναλωτές 274 Δημοτικών και Τοπικών κοινοτήτων σε όλη τη χώρα, στα όρια των οποίων βρίσκονται μονάδες ΑΠΕ των παραπάνω τεχνολογιών.
Τα επιμερισθέντα ποσά που παρακρατήθηκαν από τη ΛΑΓΗΕ ΑΕ και -στην περίπτωση των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών- από τη ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, τα οποία ανέρχονται συνολικά στα 17.614.927,20 ευρώ, πρόκειται να αποδοθούν στους οικιακούς καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.
Για την Πέλλα, τον δήμο Αλμωπίας, και συγκεκριμένα την Τ.Κ. Προμάχων το ποσό ανέρχεται στις 18.165 ευρώ, στην Τ.Κ. Όρμας 17.156 ευρώ, στην Τ.Κ. Σαρακηνών 9.820 ευρώ, στην Τ.Κ. Βορεινού 148.585 ευρώ, στην Τ.Κ. Γαρεφείου 30.146 ευρώ, στην Τ.Κ. Λυκοστόμου 5.187 ευρώ, στη Νότια 10.392 ευρώ, στην Τ.Κ. Φούστανης 33.958 ευρώ ενώ στον δήμο Έδεσσας και την Τ.Κ. Παναγίτσας 12.153 ευρώ.
 ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...