Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΔΕΣΣΑΣ: «Ομολογούν την απένταξή του αλλά και τα μικροπολιτικά κίνητρά τους»!



ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΔΕΣΣΑΣ:
«Ομολογούν την απένταξή του αλλά και τα μικροπολιτικά κίνητρά τους»!

Με την γνωστή κυβερνητική πρακτική του ¨ναι μεν αλλά¨, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, επιχειρεί να απαντήσει στην Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Γιώργος Καρασμάνης για το νέο Αθλητικό Κέντρο της Έδεσσας. Ο πρώην Υπουργός, εγκαλούσε την Κυβέρνηση ότι για δεύτερη φορά (την ¨πρωτιά¨ την είχε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ), καταργώντας κάθε έννοια συνέχειας του Κράτους, απένταξε το έργο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), στο οποίο το είχε εντάξει το 2014 η προκάτοχος Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Υφυπουργός Σταύρος Κοντονής, παραδέχεται λοιπόν ότι το έργο είχε ενταχθεί το 2014 (ΑΔΑ: ΟΛΕΠΦ-ΝΙΥ με Κωδικό 2014ΣΕΟ1600045) και με πίστωση για την άμεση δημοπράτησή του 600.000 ευρώ. Αποφεύγει όμως να απαντήσει στο πρώτο σκέλος της Ερώτησης του Βουλευτή, δηλαδή στο ¨ποιοι και με ποια αιτιολογία εισηγήθηκαν και αποφάσισαν την απένταξη αυτού του τεράστιας σημασίας έργου για την Έδεσσα και ολόκληρο το Νομό μας¨. Επ’ αυτού τηρεί εύγλωττη σιγή!
Υποτίθεται δε, ότι ¨απαντά¨ στο δεύτερο, βασικότερο και σαφέστατο σκέλος της Ερώτησης Καρασμάνη: Αν δηλαδή η Κυβέρνηση προτίθεται να επανεντάξει άμεσα την κατασκευή του Έργου στο ΠΔΕ. Και τι λέει επ’ αυτού ο κ. Κοντονής;
Λέει ότι, «για να διερευνηθεί η δυνατότητα επανένταξης σε επόμενο Πρόγραμμα του Υπουργείου, θα πρέπει να υποβληθεί από τον Δήμο εγκεκριμένη οριστική μελέτη…». Αλλά προκειμένου να μη δεσμευτεί για τίποτα, κρατάει και μια… επιφύλαξη (…¨πισινή¨ τη λέει ο λαός μας).   
  Επικαλούμενος τις γνωστές μεγαλοστομίες περί ¨…ισότιμης στήριξης όλων των αθλητικών υποδομών(…) εκπροσώπησης όλων των γεωγραφικών περιοχών της Ελλάδας…¨ και άλλα τέτοια συναφή, δηλώνει ότι τυχόν αίτημα επανένταξης του έργου, θα.. αξιολογηθεί εξ αρχής! Ενός έργου που αποφασίστηκε μετά από αυστηρότατη αξιολόγηση και εντάχθηκε προς κατασκευή με διαφανέστατες διαδικασίες.
Επιβεβαιώνονται έτσι πανηγυρικά οι καταγγελίες του Γιώργου Καρασμάνη, ότι η κατασκευή του νέου Αθλητικού Κέντρου Έδεσσας επιχειρείται για δεύτερη φορά να ακυρωθεί στην πράξη, μόνο και μόνο επειδή η υλοποίησή του αποφασίστηκε και προωθήθηκε από Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Ο πρώην Υπουργός δεσμεύεται ότι δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να συμβιβαστεί με τέτοιου είδους πρακτικές και μεθοδεύσεις και θα συνεχίσει με όλα τα μέσα να δίνει τη μάχη ώστε να υλοποιηθεί το μεγάλο αυτό έργο που θα δώσει στην Έδεσσα και συνολικά στο Νομό μας, πολιτισμική, αθλητική και χωροταξική αναβάθμιση. 

10/08/2016

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...