Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

«Ο ερημώτης» του Samuel Beckett (Αποσπάσματα)


-Αυτές οι ανεμόσκαλες είναι περιζήτητες. Κάτω από την καθεμιά υπάρχει πάντα ή σχεδόν μια μικρή ουρά. Και όμως θέλει κουράγιο να τις χρησιμοποιήσεις. Γιατί τους λείπουν τα μισά σκαλοπάτια, κι αυτό χωρίς καμιά αρμονία. Αν έλειπε μόνο το ένα στα δύο, θα ήταν μικρό το κακό. Άμα όμως λείπαν τρία στη σειρά, πρέπει να κάμεις ακροβασίες… Τα σκαλοπάτια που λείπουν βρίσκονται στα χέρια ολίγων προνομιούχων, που τα μεταχειρίζονται κυρίως όταν είναι να επιτεθούν και όταν αμύνονται.

-Η αλήθεια είναι ότι ένας ψάχτης δεν μπορεί εύκολα να εγκαταλείψειτην ίδια της ανεμόσκαλας. Το οξύμωρο είναι ότι αυτοί που αναστατώνουν με τις βιαιότητές τους την ησυχία του κυλίνδρου είναι ακριβώς αυτοί οι στάσιμοι.

-Μια στιγμή ομοψυχίας. αυτό όμως το συναίσθημα, έξω από τις ώρες που φουντώνει η βία, το γνωρίζουν τόσο λίγο όσο και οι  πεταλούδες. Κι αυτό όχι τόσο από έλλειψη καρδιάς ή ευφυϊας, όσο εξαιτίας του ιδανικού που τους τρώει τον καθένα τους. Αυτά για το άβατο εκείν ζενίθ…

-Γεγονός είναι ότι αυτοί οι διάφοροι ημίσοφοι, που ανάμεσά τους σημειωτέον αντιπροσωπεύονται όλες οι ηλικίες, από τη γεροντική ως τη  νηπιακή, εμπνέουν, σ΄αυτούς που εξακολουθούν ακόμα να έχουν υποτροπές του πυρετού τους, αν όχι τιμή και προσκίνηση, πάντως τουλάχιστον ένα είδοςσέβας.

-Γραφική λεπτομέρεια, μια γυναίκα με άσπρα μαλλιά, νέα ακόμα αν κρίνει κανείς από τα μπούτια της, στέκει ακουμπισμένη στον τοίχο με τα μάτια κλειστά σε πλήρη αυτεγκατάλειψη, σφίγγοντας μηχανικά πάνω στον κόρφο της  ένα βρέφος, που βάζει δύναμη με χέρια και με πόδια, να μπορέσει να γυρίσει το κεφάλι να ιδεί πίσω του. Τόσο μικρά παιδιά όμως είναι πάρα πολύ λίγα. Κανείς δεν κοιτάει μέσα του, όπου δεν μπορεί να υπάρχει κανείς. Μάτια καρφωμένα χάμω ή κλεισμένα.

-Αν λοιπόν οι ηττημένοι  έχουν ακόμα κάποια περιθώρια, τι να πει κανείς για τους άλλους και τι όνομα να τους δώσει αν όχι το ωραίο όνομα ψάχτες.

-Και αν, για οποιοδήποτε λόγο, θεωρήσει προτιμότερο ν΄αλλάξει ουρά καιανεμόσκαλαδικαιούται, για να μπορέσει να διαλέξει, να κλείσει πάλι ένα ολόκληρο γύρο σα να είχε φτάσει μόλις τώρα κι υπό τους ίδιους όρους, με τη μόνη διαφορά ότι τώρα, που έχει ήδη συμπληρώσει μια ουρά ως το τέλος, είναι ελεύθερος να φύγει από τη ζώνη οποιαδήποτε στιγμή της νέας αυτής περιφοράς.

-αν…ένα τελευταίο σαρκίο μείνει μόνο να συνεχίζει το ψάξιμο με απανωτές ανακοπές και αδύναμους αναπαροξυσμούς. Τίποτα δεν το ξεχωρίζει στο πρώτο αντίκρισμα από τα υπόλοιπα σαρκία, που έχουνε πετρώσει όρθια ή καθισμένα σε ανεπίστροφη αυτεγκατάλειψη.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...