Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο διήμερο του Σαββατοκύριακου, 10-11/12/2016, το 14ο Συνέδριο της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ


          Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο διήμερο του Σαββατοκύριακου, 10-11/12/2016, το 14ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ).
           Στο συνέδριο συμμετείχαν περίπου ,350 αντιπρόσωποι, εκλεγμένοι από τα παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα που κατέθεσαν τον προβληματισμό και την εμπειρία τους από τους αγώνες των αντιστασιακών αγωνιστών, των φίλων και απογόνων και όλων των εργαζομένων για τα λαϊκά προβλήματα, ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται και, κυρίως για τα ζητήματα που αφορούν στην προβολή και ανάδειξη των ιδανικών και των οραμάτων της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.  
          Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το ζήτημα της διεκδίκησης των Γερμανικών Πολεμικών Αποζημιώσεων, υπογραμμίζοντας τον υπεύθυνο τρόπο με τον οποίο προωθεί η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ σε συνεργασία με το ΚΚΕ και ιδιαίτερα την Ευρωκοινοβουλευτική του Ομάδα. Σε αντίθεση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και τα άλλα κόμματα που ουσιαστικά παραπέμπουν το θέμα στις ελληνικές καλένδες.
          Σημειώθηκε, επίσης, αρνητικά η απουσία όποιας παρέμβασης από το Εθνικό Συμβούλιο για τη στήριξη της Αναφοράς της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου που κατέθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.
          Τέλος, στο Συνέδριο υπερψηφίστηκαν ομόφωνα: Ο Απολογισμός Δράσης και ο Προγραμματισμός για την επόμενη τριετία με στόχο την ανάδειξη της αληθινής ιστορίας της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σε αντίθεση με την επιχείρηση παραχάραξης της ιστορίας. Καταγγέλθηκε ακόμα η αντικομουνιστική προπαγάνδα της ΕΕ και των λογής ιμπεριαλιστικών κέντρων.
          Ομόφωνα, εγκρίθηκε ψήφισμα στήριξης και συμπαράστασης στον αγώνα των ναυτεργατών όπως και των συνταξιούχων και των εργαζομένων για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ που στηρίζουν άλλα αστικά κόμματα.
          Στην έναρξη του Συνεδρίου παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν: Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Π.Γ., εκ μέρους της Κ.Ε. του ΚΚΕ, εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, της ΕΕΔΥΕ, συνταξιούχων ΙΚΑ, Εθνικού Συμβουλίου για τις Γερμανικές αποζημιώσεις, από "Σπίτι του Αγωνιστή", το ΣΦΕΑ, την ΠΕΚΑΜ, το Σύλλογο "Φίλων Μνήμης Διαμαντή" κλπ, ενώ χαιρετιστήριο μήνυμα έστειλε η FIR.
          Στο τέλος των εργασιών εκλέχτηκαν νέο 45μελές Γενικό Συμβούλιο, το οποίο σε συνεδρίαση του, στη συνέχεια, εξέλεξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ που συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:   

1.   ΤΖΙΝΤΖΙΛΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ
2.   ΤΟΥΓΛΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ - Α' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
3.   ΣΑΠΡΑΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ  - Β' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
4.   ΖΑΓΓΑΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ     - Γ' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
5.   ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - Δ' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
6.   ΑΥΓΕΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ - ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
7.   ΚΑΡΑΠΛΗ ΕΛΕΝΗ - ΤΑΜΙΑΣ
8.   ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΡΟΥΛΑ - ΜΕΛΟΣ
9.   ΖΕΛΕΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΜΕΛΟΣ
10.  ΖΟΠΟΥΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΜΕΛΟΣ
11.  ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ - ΜΕΛΟΣ
12.  ΜΑΧΑΙΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ - ΜΕΛΟΣ
13.  ΠΑΝΑΓΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΜΕΛΟΣ
14.  ΤΣΑΠΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΜΕΛΟΣ
15.  ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ - ΜΕΛΟΣ

Για το Δ.Σ.
    Ο Πρόεδρος                                                Ο Γενικός ΓραμματέαςΤσιντζιλώνης Χρήστος                                      Αυγέρος Θεόδωρος

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...