Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Επίθεση με σπρέι δέχτηκε το κτίριο του Δημοτικού σχολείου Προμάχων.


Επίθεση με σπρέι  δέχτηκε το κτίριο του Δημοτικού σχολείου Προμάχων.
Συγκεκριμένα η βορειοανατολική πτέρυγα του σχολικού συγκροτήματος, υπέστη μια «ποιητική» παρέμβαση από αγνώστους (νεαρούς μάλλον) μέχρι στιγμής δράστες, οι οποίοι  εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι, χθες βράδυ, έγραψαν στίχους, βρισιές και διάφορα μηνύματα, καθιστώντας το τμήμα εκείνο του σχολείου να μοιάζει με ένα έκτρωμα «πολιτισμού».
Να τονίσουμε ότι το φαινόμενο  είχε παρουσιαστεί και πριν από μερικά χρόνια, αλλά την τελευταία διετία, είχε εκλείψει.
Το σχολικό συγκρότημα του Δημοτικού, αποτελούσε ανέκαθεν , όπως και στις μέρες μας, κυψέλη πολιτισμού, όπου εκτός από τα μαθήματα που πραγματοποιούνται, γίνονται εκδηλώσεις φορέων του χωριού, μαθήματα χορού, θεατρικές παραστάσεις, ομιλίες, προβολές, γυμναστική και πλήθος δραστηριοτήτων, που αναδεικνύουν την πολιτισμική πολυπραγμοσύνη των κατοίκων.
Η «βεβήλωση» του κτιρίου θα πρέπει να προβληματίσει όλους μας, από τον γονέα του κάθε μαθητή, μέχρι και τον παππού του, ώστε να δώσουμε ο καθένας μας τις σωστές βάσεις και αξίες  στα παιδιά και να τα διδάξουμε  να δείχνουν  τον απαραίτητο σεβασμό σε θεσμούς και υποδομές.

Σ.Σ. 
Με αφορμή το θλιβερό γεγονός, είναι ευκαιρία να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να βρεθεί το κατάλληλο κονδύλι, για το βάψιμο του σχολείου, κονδύλι το οποίο κατά την εκδήλωση του Αγιασμού, ανακοινώθηκε ότι υπήρχε, αλλά στην πορεία χάθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες μας, δόθηκε σε άλλη σχολική μονάδα.



















1 σχόλια :

απο την μια πρεπει να χαρουμαι που τα παιδιά μας εχουν αισθήματα και αγαπανε και ερωτευονται, αλλα απο την αλλη πρεπει ολοι να αναρωτηθούμε γιατί τα εκδηλώνουν με αυτον τον βέβηλο τροπο. ΣΙΓΟΥΡΑ προκειται για παιδια του γυμνασιου μιας και αφου ειχαν κανει της ιδιες ζημιες στο κτηριο του γυμνασιου ,αποφασισαν να μετακομισουν. Να ειναι βεβαιοι οι δραστες οτι θα αποκαλειφθουν αφου δεν προκειται να μέινουν κλειστα τα στοματα. Καλο ειναι ολοι οι γονεις να πλησιασουν τα παιδια τους και να συζητουν μαζι τους για ολα τα θεματα ,ακομα και τα αισθηματικα για να μην ξαναδουμε παλι τετοιου ειδους περιστατικα.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...