Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Δημιουργία "Λαογραφικής γωνιάς" από το Ολοήμερο Δημοτικό σχολείο Προμάχων


ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ

          Το σχολείο σήμερα  έχει πάψει να  είναι απλά ένας χώρος αναπαραγωγής γνώσεων.  Είναι και οφείλει
-στο μέτρο του δυνατού- να είναι ένας χώρος  που διευρύνει  τους ορίζοντες των μαθητών/τριών, αναπτύσσοντας πολιτιστικές , επιμορφωτικές, κοινωνικές δραστηριότητες. Ταυτόχρονα μπορεί να είναι χώρος που η αισθητική του διαμόρφωση ικανοποιεί τις αισθήσεις αλλά και προκαλεί το σεβασμό στο δημόσιο χώρο.
          Μια τέτοια μικρή γωνιά, που υποστηρίζει αυτόν το ρόλο του σχολείου, χαιρόμαστε που έχουμε αποκτήσει εδώ και λίγες μέρες. 
          Με την οικονομική στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και την ευγενική προσφορά της εργασίας του κ. Γιώργου Καλέση,  μια καλαίσθητη προθήκη στολίζει  χώρο του διδακτηρίου  μας. 
          Τους ευχαριστούμε θερμά.
          Σκοπός της, αφού αποκτήσει τα εκθέματα για τα οποία προορίζεται, να λειτουργεί σαν ένα μόνιμο μικρό εκθετήριο, μια μικρή λαογραφική γωνία. 
         Θέλουμε να απευθυνθούμε στους συγχωριανούς μας και να τους ζητήσουμε να υποστηρίξουν τη δημιουργία της. 
         Αντικείμενα που χρησιμοποιούσαμε παλιά και σκονίζονται σε αποθήκες δίχως  να  προσφέρουν τίποτα στους ιδιοκτήτες τους, θα μπορούσαν για μας να αποτελέσουν την «πρώτη ύλη» για τη λειτουργία αυτής της μικρής λαογραφικής γωνιάς που θέλουμε να  στήσουμε. Άλλωστε είναι ο καλύτερος τρόπος να αποκτήσουν νόημα και αξία πράγματα που σε διαφορετική περίπτωση θα ξεχαστούν στον χρόνο. 
        Να αναδειχτεί ένα μέρος του καθημερινού τρόπου ζωής των προηγούμενων γενεών, να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτόν, να αναβαθμίσουμε αισθητικά ένα χώρο που τα παιδιά μας περνούν τη μισή τους μέρα. 
          Παρακαλούμε, λοιπόν, οποιονδήποτε, έχει στην κατοχή του υλικό που δεν το χρησιμοποιεί,  δε θα του λείψει  και το οποίο θα μπορούσε να εκτίθεται στη λαογραφική γωνιά που θέλουμε να δημιουργήσουμε, να μας το προσφέρει με τη βεβαιότητα ότι η προσφορά του θα πιάσει τόπο. 
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας.
Για οποιαδήποτε πληροφορία, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2384075273 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...