Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Στον ετήσιο χορό του Μ. Π. Σ. Μηλιάς Αλμωπίας


Η  θερμή υποδοχή των φίλων διοργανωτών και οι κρατημένες θέσεις, για μένα και την συνοδό μου.
Η κατάμεστη και με λεπτό γούστο διαρρυθμισμένη αίθουσα του "50/50" και το ηλικιακό μωσαϊκό των θαμώνων. 
Οι συστάσεις και οι γνωριμίες με άγνωστα μέχρι εκείνη τη στιγμή πρόσωπα και  η άνετη αφομοίωση στην πολύ ενδιαφέρουσα παρέα.
Η συγκινητική ομιλία του προέδρου και του χοροδιδασκάλου  και τα μελιστάλαχτα λόγια.
Τα χαμογελαστά, καλοπροαίρετα πρόσωπα όλων και η θέρμη της καρδιάς, που νιώθεις από την πρώτη στιγμή.
Το άμεσο εξυπηρετικότατο σέρβις με τις πεντανόστιμες λιχουδιές και το μεθυστικό κάψιμο του τσίπουρου και του κρασιού.
Ο σαγηνευτικός χορός  των ηλικιωμένων και το ερωτικό βαλς των ζευγαριών, απόμαχων της ζωής, που θαρρείς πως κάνουν έρωτα λικνίζοντας με δυσκολία τα καλοντυμένα κορμιά τους.
Η  περήφανη παρουσίαση των τμημάτων και η άψογη, με στρατιωτική ακρίβεια παράστασή τους, κάνοντας τους εσωτερικούς σου λυγμούς να ξεχύνονται σαν ηφαίστειο στα μάτια σου, καταβάλλοντας προσπάθειες να μην εξωτερικευτούν.  
Η εξαιρετική, ανεπιτήδευτη εναλλαγή των ακουσμάτων της απολαυστικής ορχήστρας, που σε παρασύρει με το αριστοτεχνικό παίξιμό της, από την Μικρασία στη Μακεδονία και τούμπαλιν.
Το δεξιοτεχνικό παίξιμο του σαξοφωνίστα, που γητεύει με τα χρυσοδάχτυλά του το εντυπωσιακό χάλκινο όργανο και που κάνει τον στριφνό του ήχο, να σου γρατσουνάει τη καρδιά γεμίζοντάς την, ευαισθησίες.
Ο μεταλλικός ήχος του μπουζουκιού και η βαρύτονη μελωδική φωνή του τραγουδιστή, που όντας μη θαυμαστής λαϊκών ακουσμάτων, σε αναγκάζει με την αρμονία του, να σιγοπαίξεις το πόδι σου κάτω από το τραπέζι.
Οι λυγερόκορμες κοπελιές του συλλόγου και οι ευθυτενείς παρτενέρ τους, που πλημμυρίζουν ασφυκτικά την πίστα και το αρχέγονο κυκλικό μπουλούκι, στον βωμό της διασκέδασης και της ενδόμυχης επίκλησης  για συνοχή και ξόρκισμα του κακού.
 Η προσπάθειες να αρθρώσεις κουβέντες με την παρέα, βγάζοντας  δυνατές κραυγές, να υπερνικήσεις την δυνατή ένταση των ηχοσυστημάτων και η διαπραγμάτευση  για την αγορά των λαχείων.
Τα κολλητά τραπέζια, τα γεμάτα οικογενειακές παρέες, με τα πειράγματα, τα τσουγκρίσματα των ποτηριών και τις εγκάρδιες ευχές. 
Ο απόλυτος άρχοντας του τραπεζιού κύριος Δημήτρης και η γραφική αγχωτική αδημονία του  «πάρτε, δοκιμάστε κι αυτό, είναι νοστιμότατο, γεμίστε τα ποτήρια σας παιδιά…».
Ο περιποιητικότατος οικοδεσπότης και η χαρακτηριστική ευγένεια που τον διακρίνει, κάνοντάς σε να άρεις την αρχική σου φοβία λόγω του γιγαντόσωμου δίμετρου παρουσιαστικού του.
Μα πιο πολύ, αυτό που σε συναρπάζει και σου προκαλεί μια αίσθηση σιγουριάς και αισιοδοξίας, η αρμονική, τέλεια συνύπαρξη όλων των γενιών, από τα επτάχρονα μέλη, μέχρι τα εβδομηντάχρονα, που μόνο η Παράδοση μπορεί να επιτύχει και να παντρέψει, να γεφυρώσει οποιοδήποτε χάσμα, ηλικιών, κουλτούρων, λαών και να μεταλαμπαδεύσει αξίες  άμιλλας, αγάπης  και δημιουργικής συμβίωσης.


Ανέστη, ευχαριστώ.





























































0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...