Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Αλμωπίας για τη μετεγκατάσταση της λαϊκής αγοράς


ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ:
-       ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΕΡΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Η ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
-       ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
-       ΕΞΗΓΗΣΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Σύσκεψη με τη συμμετοχή επαγγελματιών της Αριδαίας και πωλητών λαϊκών αγορών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Δημαρχείο Αλμωπίας, με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Δημήτρη Μπίνου, για συζήτηση σχετικά με τη μετεγκατάσταση της λαϊκής αγοράς.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Χρήστος Γεωργίου, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Στέφανος Αβραμίκας και ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Εξαπλατάνου και αρμόδιος του Τμήματος Τοπικής Οικονομίας κ. Γιώργος Γούδης. Επίσης, παρόντα ήταν τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αριδαίας.
Κατά την αρχική του εισήγηση ο κ. Γεωργίου ζήτησε συγνώμη από τον εμπορικό κόσμο για την αναστάτωση που προκλήθηκε. Όπως είπε, υλοποιείται η κατασκευή ενός μεγάλου έργου και γι’ αυτό δημιουργούνται προβλήματα στην πόλη μας τα οποία βιώνουμε όλοι. Ωστόσο, η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να τα αντιμετωπίζει όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται, ώστε να μειώνεται η ταλαιπωρία των πολιτών. Παράλληλα, ενημέρωσε ότι σήμερα ήταν η τελευταία μέρα των εργασιών, οι οποίες θα συνεχιστούν μετά τις γιορτές ώστε να μην σκαφτεί το κέντρο της Αριδαίας, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστούν ακόμα πιο εντατικά οι αποκαταστάσεις των δρόμων, όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Ταυτόχρονα, θα υπάρχουν συνεργεία που θα συντηρούν τους χωμάτινους δρόμους. Το έργο θα ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο του 2017, ενώ βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του Βιολογικού.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους λόγους που έγινε η μετεγκατάσταση της λαϊκής αγοράς πριν τα Χριστούγεννα, η οποία οφείλεται στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ανέφερε ότι θα πρέπει να αποσυρθεί μόλις ξεκινήσουν οι εργασίες στον συγκεκριμένο δρόμο. Για λόγους χρηματοδότησης υπήρχε αναγκαιότητα να συνεχιστούν οι εργασίες στην οδό Καπετάν Γαρέφη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αυτή η εξέλιξη. Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργίου ξεκαθάρισε ότι η λαϊκή αγορά θα επιστρέψει στην προηγούμενη τοποθεσία στα μέσα Μαρτίου του 2017 και οτιδήποτε άλλο ακούγεται περί οριστικής παραμονής στην σημερινή οδό αποτελεί εσφαλμένη πληροφορία. Τέλος, αναφέρθηκε στον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνο ο οποίος απουσίαζε εκτάκτως, μεταφέροντας την ειλικρινή συμπάθειά του προς τον εμπορικό κόσμο της περιοχής μας και τονίζοντας ότι καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να αποφευχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα.
Ο κ. Αβραμίκας και ο κ. Γούδης από την πλευρά τους ζήτησαν κι αυτοί συγνώμη για την αναστάτωση, ζητώντας την κατανόηση των πολιτών οι οποίοι όπως είπαν έχουν επιδείξει μεγάλη υπομονή όλους αυτούς τους μήνες.

Κλείνοντας, το μήνυμα που έστειλε η Δημοτική Αρχή, είναι ότι θα πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε την τοπική μας αγορά να σταθεί όρθια αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε ως χώρα και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις συνθήκες που θα πάνε τον τόπο μας μπροστά.
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...