Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Εφαρμογή του προγράμματος Εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων κατά της λύσσας


        Από την Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Πέλλας –Τμήμα Κτηνιατρικής – γίνεται γνωστό στους κατοίκους της Π.Ε. Πέλλας ότι ,στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος Εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων κατά της λύσσας, πραγματοποιήθηκε  ρίψη δολωμάτων με εμβόλιο για την ανοσοποίηση αλεπούδων από το ΥΠ.Α.Α.Τ.  σε συνεργασία με τις τοπικές Κτηνιατρικές αρχές των Π.Ε. του εφαρμοζόμενου προγράμματος .
    Η ρίψη των δολωμάτων (εμβολίων) έγινε σε περιοχές του φυσιολογικού βιότοπου των αλεπούδων (ορεινοί όγκοι Π.Ε. Πέλλας)
    Στις 06-12-2016 ξεκινά το πρόγραμμα  Αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας των εμβολιασμών των κόκκινων αλεπούδων κατά της Λύσσας (Ενεργητική Επιτήρηση) με τη συλλογή θανατωμένων αλεπούδων, το οποίο θα διαρκέσει για δύο (2) μήνες δηλ. θα λήξει στις 06-02-2017. Στο διάστημα αυτό-εκτός από τα συνεργεία που έχουν συγκροτηθεί από τα Δασαρχεία- και  οι κυνηγοί ,  μόνο κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου, αλλά και οι θηροφύλακες θα μπορούν, χωρίς άλλη συνοδεία, να προσκομίζουν θανατωμένες αλεπούδες στα κατά τόπους κτηνιατρεία , αφού προηγουμένως ενημερωθούν από τους αρμόδιους κτηνιάτρους για τον αριθμό των δειγμάτων και την τοποθεσία από την οποία πρέπει αυτά να λαμβάνονται ώστε να έχουμε 2 (δύο ) δείγματα ανά 100 (εκατό) τετρ. χλμ. δασικής έκτασης. Όταν οι κυνηγοί θα προσκομίσουν το δείγμα θα πρέπει να συμπληρώνουν το αντίστοιχο έντυπο  (Έντυπο αποστολής δειγμάτων από κυνηγούς για το πρόγραμμα Ενεργητικής Επιτήρησης της Λύσσας- Παράρτημα II) , το αίτημα αποζημίωσης (πληρωμής) για προσκόμιση θανατωμένων αλεπούδων στα πλαίσια της ενεργητικής επιτήρησης της Λύσσας (Παράρτημα Β2)  τα οποία μπορούν να προμηθευτούν και από τα κτηνιατρεία καθώς και την άδεια θήρας (σε ισχύ) προκειμένου να πάρουν το αντίστοιχο αντίτιμο των 30 €.
      Παρακαλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την ενεργό συμμετοχή τους , ώστε να επιτευχθεί  ο στόχος του προγράμματος.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...