Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Εποικοδομητικές συναντήσεις της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με τους κ.κ. Δημάρχους και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου


Αθηνά Αηδονά: «Απαραίτητη η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς για την αναζήτηση της βέλτιστης λύσης στα κοινά προβλήματα»

Εποικοδομητικές συναντήσεις της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με τους κ.κ. Δημάρχους και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου


Σε μια σειρά συναντήσεων που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Αναπληρώτριας Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά με τοπικούς φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας διαφάνηκε η διάθεση συνεργασίας για την από κοινού αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες της Πέλλας.

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου (23.11.2016)
Ο «χορός» των συναντήσεων ξεκίνησε με την επίσκεψη της κας Αηδονά στον κ. Γιάννου όπου με την παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Έδεσσας συζητήθηκαν αναπτυξιακά θέματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή της Έδεσσας τα οποία σχετίζονται με το οδικό δίκτυο, την αντιπλημμυρική προστασία, την αγροτική οδοποιία καθώς και μεγάλα συγκοινωνιακά έργα από και προς την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο (24.11.2016)
Στη συνάντηση με τον κ. Στάμκο τέθηκαν στην κ. Αηδονά οι προτεραιότητες του Δήμου Πέλλας αναφορικά με το οδικό δίκτυο, τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης των Γιαννιτσών (είσοδο της πόλης), την οδοποιία σε κομβικά σημεία καθώς και την αποκατάσταση ρεμάτων και χειμάρρων που προκαλούν προβλήματα σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Συνάντηση με την Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου (30.11.2016)
Για την περιοχή του Δήμου Σκύδρας, όπως ανέφερε η κ. Ιγνατιάδου, σημαντική προτεραιότητα αποτελούν τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, η δημιουργία πιστοποιημένων χώρων αναψυχής για τα παιδιά (παιδικών χαρών), ενώ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνει η δημοτική αρχή της περιοχής για προσκλήσεις προγραμμάτων στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020) για παράδειγμα, στον τομέα των ψηφιακών υποδομών.

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αλμωπίας  Δημήτρη Μπίνο (06.12.2016)
Από την πλευρά του ο κ. Μπίνος στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη περαιτέρω τουριστικής αξιοποίησης των Ιαματικών Λουτρών στο Λουτράκι μέσω της εντονότερης και συντονισμένης προβολής των θετικών σημείων της περιοχής. Επίσης, ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε σε έργα που έχουν σχέση με τις κτιριακές υποδομές στον τομέα της εκπαίδευσης, την αντιπλημμυρική προστασία καθώς και τις παρεμβάσεις στην άρδευση και ύδρευση της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αλμωπίας που θα βοηθήσουν καταλυτικά τους πολίτες στην καθημερινότητά τους.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πέλλας Ιορδάνη Τσώτσο (07.12.2016)
Μία ακόμη ουσιαστική συζήτηση είχε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Αηδονά με τον Πρόεδρο κ. Τσώτσο με τον οποίο αναφέρθηκαν, κυρίως, σε θέματα επιχειρηματικότητας σε τοπικό επίπεδο. Αναλύθηκε ο σημαντικός ρόλος του Επιμελητηρίου ως φορέα υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και τα προβλήματα που θα προκύψουν από έναν ενδεχόμενο «Καλλικράτη» στη δομή των Επιμελητηρίων στην Επικράτεια. Παράλληλα, ο κ. Τσώτσος τόνισε τις τεράστιες δυνατότητες που έχει η Πέλλα στον τουριστικό τομέα και στην παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, θέματα που χρήζουν συνεργασίας και σύμπνοιας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων.Δήλωση Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Αθηνάς Αηδονά

Μετά από τις παραπάνω συναντήσεις η  Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Αηδονά, συνοψίζοντας τις ανάγκες των Δήμων όπως αυτές παρουσιάστηκαν από τους κ.κ. Δημάρχους αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις του Προέδρου του Επιμελητηρίου ενημέρωσε σχετικά τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για τις προτεραιότητες που έχουν θέσει οι φορείς της Πέλλας για την ανάπτυξη της περιοχής. «Τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην καθημερινότητά τους αλλά και τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα και μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν ώθηση στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη τέθηκαν επί τάπητος από τις Δημοτικές Αρχές και το Επιμελητήριο Πέλλας στις ουσιαστικές συναντήσεις που είχα μαζί τους τις προηγούμενες ημέρες. Ήδη έχουμε συζητήσει με τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα για τις δυνατότητες που υπάρχουν έτσι, ώστε η Περιφέρεια να αποτελέσει τον πολύτιμο εταίρο για την υλοποίηση των μικρών και μεγάλων έργων σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές. Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι έχουν προχωρήσει θέματα που αφορούν τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών αλλά και των επισκεπτών της Πέλλας όπως η συντήρηση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, η διαγράμμιση σε αρκετά σημεία του, ο ηλεκτροφωτισμός κόμβων όπως και η γενικότερη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού. Επίσης, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες υλοποίησης έργων με προγραμματικές συμβάσεις με τους Δήμους της Π.Ε. Πέλλας και θα ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες. Άλλωστε, το αμέσως προσεχές διάστημα θα γίνει επικαιροποίηση του αναπτυξιακού προγραμματισμού σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με στόχο να προχωρήσουν οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις που κρίνονται απαραίτητες για την ανάταση της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας με τη συμβολή και την αγαστή συνεργασία των παραγωγικών και αναπτυξιακών φορέων της ευρύτερης περιοχής της Πέλλας».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...