Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Ο Δον Κιχώτης του Θερβάντες από την Παιδική Σκηνή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου


«Ο Δον Κιχώτης του Θερβάντες από την Παιδική Σκηνή»

27 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου! Αυτή την ημέρα επέλεξε το Εδεσσαϊκό Θέατρο να κάνει την πρεμιέρα του έργου «Δον Κιχώτης» που θα παρουσιάσει φέτος η Παιδική Σκηνή στο θεατρόφιλο κοινό.

Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ενός από τους σπουδαιότερους πεζογράφους όλων των εποχών, του Ισπανού συγγραφέα Miguel de Cervantes Saavedra  που κυκλοφόρησε το 1605 και μεταφράστηκε σε όλες τις γλώσσες του κόσμου. Ένα έργο που σφύζει από ενέργεια, τρυφερότητα και χιούμορ, που καθρεφτίζει τον κόσμο μας, τις σχέσεις μας, τις ζωές μας. Ένα έργο που εξακολουθεί να συγκινεί και μας καλεί ν’ ανακαλύψουμε τον κόσμο και τις ανθρώπινες αξίες.
Το πιο πολυδιαβασμένο μυθιστόρημα όλων των εποχών γεμάτο από τους ήρωες του υπέροχου αυτού κειμένου, πλημμυρίζει τη σκηνή δίνοντας στους μικρούς θεατές την ευκαιρία να απολαύσουν το θέαμα, αλλά επίσης να φύγουν ανανεωμένοι και φωτεινοί. Το μεγαλείο της αγάπης, της φιλίας, της συν-δημιουργίας, της συγχώρεσης, του έρωτα και της πίστης σ’ έναν καλύτερο κόσμο, είναι τα μηνύματα που καλούνται να αποδώσουν οι 21 πρωταγωνιστές, πλαισιωμένοι από ένα υπέροχο σκηνικό, ευφάνταστα κοστούμια και μελωδίες, παρασύροντας μικρούς και μεγάλους στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Οι αντιθέσεις των ηρώων, η εξωτερική τους εμφάνισή και οι απίθανες γκάφες που διαδραματίζονται, αναδεικνύουν μια φαρσοκωμωδία χωρίς προηγούμενο.
 Την επιμέλεια της παραγωγής έχει αναλάβει η Θεατρολόγος Ηρώ Γεωργίου η οποία μαζί με ένα λαμπρό επιτελείο συντελεστών, καταθέτουν ψυχή επί σκηνής!

Πρωταγωνιστούν οι: Αζέπη Ελένη, Αραμπατζή Ελένη, Γεωργίου Ηρώ, Δραγούμης Σωτήρης, Κίτσου Ελένη, Κούκου Μάρα, Κυριακού Αλέξανδρος, Μαδενλίδης Γιάννης, Μητσού Ελίζα, Νουσηκύρου Σοφία, Πούπτση Ελένη, Ρουμελή Ειρήνη, Ρούντες Ιωάννης, Ρυσάφη Κατερίνα, Σταλίκας Φίλιππος, Ταρασίδου Φανή, Τσαβέας Κώστας, Τσέλα Αρσένης, Τσιφλίδης Ιερεμίας, Χαλινίδης Τάσος και Χατζής Χρήστος.


Παραστάσεις πρωινές θα δοθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας από τη Δευτέρα 27 ως και την Παρασκευή 31 Μαρτίου για τη μαθητική κοινότητα με ώρα έναρξης 9.00πμ και 11πμ ενώ το Σάββατο 1 Απριλίου θα γίνει η καθιερωμένη απογευματινή παράσταση για το ευρύ κοινό με ώρα έναρξης 7μμ και γενική είσοδο 5€.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...