Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Δραστηριότητες του Εδεσσαϊκού Θεάτρου


«ΣΥΝ-ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»

Οι σύλλογοι που προάγουν πολιτισμό, είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με το κοινωνικό σύνολο και το Εδεσσαϊκό Θέατρο αναγνωρίζει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί απέναντι σε αυτό. Το πλέγμα των δράσεων του, εκτός από τις καθιερωμένες παραστάσεις, περιλαμβάνει συνεργασία με άλλους συλλόγους ή φορείς καθώς η ευγενής άμιλλα είναι μέρος μιας μακροχρόνιας και συνολικής θεώρησης του τρόπου που τα μέλη του Δ.Σ. αντιμετωπίζουν τη μακροχρόνια του δραστηριότητα σε κάθε της έκφανση.                                                                     Με αφετηρία αυτήν την αντίληψη και αυτονόητη υποχρέωση κάθε συλλόγου που σέβεται το ρόλο του, όλοι εμείς που ανήκουμε στην οικογένεια του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες και δράσεις τρίτων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, στην οποία δραστηριοποιούμαστε. Καίριο μέλημά μας είναι να παραμένουμε σε εγρήγορση σε ότι αφορά τις ανάγκες  και την στήριξη των προσπαθειών όλων όσων έχουν κοινό όραμα με μας. Σε αυτό το πλαίσιο το Εδεσσαϊκό Θέατρο έχει σταθεί και συνεχίζει να στέκεται αρωγός σε πολιτιστικούς συλλόγους αλλά και πλήθος κοινωφελών φορέων, των οποίων η δράση αγγίζει τις ζωές και την καθημερινότητα μας.                                         Έτσι φέτος, όπως και την προηγούμενη χρονιά, η Διοίκηση του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, με χαρά αποδέχτηκε την πρόταση συνεργασίας από τον σύλλογο Ηπειρωτών Έδεσσας «Απειρωτάν», για την από κοινού διοργάνωση μιας εκδήλωσης, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης. Με τίτλο «Στα λημέρια του ‘21» καλείστε να παρακολουθήσετε αυτή την εορταστική εκδήλωση, την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 και ώρα 8 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

«ΤΟ Ε.Θ. ΑΡΩΓΟΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΡΙΤΩΝ»

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, το Εδεσσαϊκό Θέατρο υπήρξε αρωγός της Θεατρικής ομάδας του συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας και περιχώρων, στηρίζοντας τεχνικά τις παραστάσεις που ανέβηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας με το έργο της Έλενας Ακρίτα «Με αγάπη για τον Έλληνα από την Έλενα» σε σκηνοθεσία Ηρώς Γεωργίου καθώς και της παράστασης «Η Ιουλιέτα μετά» σε σκηνοθεσία Χρύσας Αλεξάκη που παρουσιάστηκε από τους τελειόφοιτους σπουδαστές του τμήματος υποκριτικής του ΙΕΚ Αριδαίας το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 επίσης στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας και διοργανώθηκε από το σύλλογο «Πρωτοβουλία γυναικών σε δράση». Τέλος, το Εδεσσαϊκό Θέατρο θα στηρίξει όχι μόνο τεχνικά αλλά και παραχωρώντας κοστούμια από το βεστιάριο του συλλόγου, την παράσταση που θα παρουσιάσουν οι τελειόφοιτοι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Έδεσσας ΄με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του ταμείου των μαθητών για εκπαιδευτική εκδρομή.

«ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Θ. ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΡΙΤΩΝ»

Στα εγκαίνια της έκθεσης Αγιογραφίας του συλλόγου Εδεσσαίων Καλλιτεχνών «Απελλής» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 στην αίθουσα του Παρθεναγωγείου, παραβρέθηκε η Πρόεδρος του Εδεσσαϊκού Θεάτρου κα Δέσποινα Οτουντζίδου, ως νόμιμη εκπρόσωπος του Δ.Σ. του συλλόγου, θαυμάζοντας τα έργα των συμπολιτών μας και εκφράζοντας τα θερμά της συγχαρητήρια τόσο στους συμμετέχοντες όσο και στην Πρόεδρο του συλλόγου «Απελλής» κα Μαρία Σέξτου για την εξαιρετική προσπάθεια και συμβολή του συλλόγου που εκπροσωπεί, στα καλλιτεχνικά-πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Αργότερα, το ίδιο βράδυ, συνοδευόμενη από μέλη του Εδεσσαϊκού Θεάτρου και του Δ.Σ. παρακολούθησε την πρεμιέρα του έργου «Με αγάπη για τον Έλληνα από την Έλενα» της Έλενας Ακρίτα, που παρουσίασε η Θεατρική ομάδα του συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας και περιχώρων στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας, σε σκηνοθεσία Ηρώς Γεωργίου. Μια παράσταση που δικαίως κέρδισε το χειροκρότημα του κοινού και που άξιζε την ηθική και όχι μόνο συμπαράσταση του Εδεσσαϊκού Θεάτρου.
Τέλος, την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017, η Πρόεδρος του Εδεσσαϊκού Θεάτρου κα Δέσποινα Οτουντζίδου συνόδευσε μέλη του συλλόγου στην Αριδαία, για την παρακολούθηση της απολαυστικής κωμωδίας των Μ.Ρέππα-Θ.Παπαθανασίου  «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» που παρουσίασε η Θεατρική ομάδα «Ερωτέχνες Αλμωπίας» ενώ έκανε επίσημη πρόταση-πρόσκληση για τη συμμετοχή του σχήματος στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, που θα διοργανωθεί και φέτος από το Εδεσσαϊκό Θέατρο και θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου στο ανοιχτό θέατρο Γαβαλιώτισσας.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...