Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Γιώργος Καρασμάνης: «Ανταποκριτές ΟΓΑ και αγρότες πληρώνουν ήδη την κυβερνητική προχειρότητα με τον ΕΦΚΑ»


«Ανταποκριτές ΟΓΑ και αγρότες πληρώνουν ήδη την κυβερνητική προχειρότητα με τον ΕΦΚΑ»!
Την αγανάκτηση των ανταποκριτών του ΟΓΑ που έχουν να πληρωθούν το επίδομά τους από τον περασμένο Νοέμβρη, εξ αιτίας της προχειρότητας στην ψήφιση και εφαρμογή του ΕΦΚΑ, φέρνει με Ερώτησή του στη Βουλή ο Βουλευτής Γιώργος Καρασμάνης.
Ο πρώην Υπουργός, προειδοποιεί ότι, η αποχή των ανταποκριτών που απαιτούν την πληρωμή των χρημάτων τους, θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα (οικονομικά και ασφαλιστικά) και σε χιλιάδες αγρότες… Και καλεί τους συναρμόδιους Υπουργούς να ξεκαθαρίσουν πότε θα πληρωθούν οι άνθρωποι αυτοί και τί προβλέπεται γενικότερα με το μέλλον του θεσμού που επί πολλά χρόνια προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στον αγροτικό μας κόσμο.


 Επισυνάπτεται η Ερώτηση
 Αθήνα, 20 Μαρτίου 2017
ΕΡΩΤΗΣΗ
Του Βουλευτή Πέλλας ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ
 ΠΡΟΣ τους Υπουργούς: 1 Εσωτερικών
                                          2. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης
                                               και  Κοινωνικής Αλληλεγγύης
                                          3. Οικονομικών
 ΘΕΜΑ: «Να καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα επιδόματα στους ανταποκριτές του ΟΓΑ»
Τις συνέπειες της προχειρότητας με την οποία η Κυβέρνηση νομοθέτησε (Ν. 4387/2016) για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), έχει αρχίσει να βιώνει ήδη σχεδόν το σύνολο των πολιτών και εργαζομένων. Ανάμεσά τους και οι ανταποκριτές του ΟΓΑ, οι οποίοι χρόνια τώρα, προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες ασφάλισης (σύνταξης, περίθαλψης κ.α.) στον αγροτικό μας κόσμο.

Οι εργαζόμενοι αυτοί, δεν έχουν εισπράξει το επίδομά τους από τον Νοέμβρη του 2016, αν και συνεχίζουν να ασκούν κανονικά τα καθήκοντά τους… Και το χειρότερο: Ουδείς τους ενημερώνει υπεύθυνα ούτε για το πότε θα τους καταβληθούν τα οφειλόμενα, ούτε για το πώς προδιαγράφεται το μέλλον της υπηρεσίας στην οποία απασχολούνται. Ο λόγος είναι ότι ακόμη… δεν έχει ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός του ΕΦΚΑ και, ως εκ τούτου, η απαραίτητη πίστωση για το 2017!
Η εξοργιστική αυτή καθυστέρηση, οδήγησε ήδη την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, να προκηρύξει αποχή από τα καθήκοντα των ανταποκριτών του ΟΓΑ, με αναπόφευκτη την μεγάλη ταλαιπωρία και για τους ασφαλισμένους αγρότες που δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν για εκκρεμείς αλλά και τρέχουσες υποθέσεις τους.
ΕΠΕΙΔΗ, για τους ανταποκριτές του ΟΓΑ και τις οικογένειές τους, το επίδομα αποτελεί σημαντικό πόρο εισοδήματος για να ανταπεξέρχονται στις ανάγκες και υποχρεώσεις τους…
ΕΠΕΙΔΗ, αν αναγκαστούν να συνεχίσουν την αποχή τους, μεγάλα προβλήματα, οικονομικά και ασφαλιστικά, θα αντιμετωπίσει και ο αγροτικός μας κόσμος…  
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι συναρμόδιοι Υπουργοί
1.    Πότε θα πληρωθούν στους ανταποκριτές τα οφειλόμενα από την πεντάμηνη καθυστέρηση καταβολής του επιδόματός τους, τα οποία αφορούν στον ΟΓΑ για το τελευταίο δίμηνο του 2016 και στον ΕΦΚΑ από τις αρχές 2017 μέχρι και σήμερα;
2.    Ποιο θα είναι γενικότερα το μέλλον του θεσμού του ανταποκριτή του ΟΓΑ στο πλαίσιο λειτουργίας του ΕΦΚΑ;
 Ο Ερωτών Βουλευτής

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...