Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Επίσκεψη δημάρχου Αλμωπίας στην Τ.Κ. Βορεινού - Πευκωτού - Νεοχωρίου


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΝΟΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΒΟΡΕΙΝΟΥ – ΠΕΥΚΩΤΟΥ – ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

Όπως έχει ανακοινωθεί, ο Δήμος Αλμωπίας προχωρά στην κατανομή του ειδικού τέλους 1,7% επί της τιμής πώλησης της ενέργειας των υδροηλεκτρικών υπέρ ΟΤΑ για ποσά που αφορούν στο έτος 2015. Με αφορμή τη συγκεκριμένη εξέλιξη ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας και Έργων κ. Χρήστο Γεωργίου επισκέφθηκαν την Τ.Κ. Βορεινού – Πευκωτού – Νεοχωρίου.

Εκεί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Πρόεδρο κ. Βασίλη Ματζηρίδη και το Τοπικό Συμβούλιο, με στόχο να αποφασιστεί πως θα κατανεμηθεί το ποσό των 36.578 ευρώ το οποίο αναλογεί στη συγκεκριμένη Τ.Κ. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του πραγματοποίησαν αυτοψία σε διάφορες τοποθεσίες των παραπάνω οικισμών όπου υπάρχουν ανάγκες οι οποίες μπορούν να καλυφθούν από την παραπάνω χρηματοδότηση.

Αρχικά, ο Δήμαρχος βρέθηκε στον χώρο που στεγάζει τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού όπου υπάρχει πρόβλημα με τη στέγη. Στη συνέχεια, είδε τα προβλήματα που υπάρχουν σε κεντρικό αύλακα που διασχίζει το Βορεινό, ο οποίος χρειάζεται συντήρηση. Παράλληλα, ενημερώθηκε για τις ανάγκες που υπάρχουν σε σχέση με τον ηλεκτροφωτισμό. Ο Πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο του υπέδειξαν γεώτρηση η οποία βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Τέλος, ο Δήμαρχος έκανε αυτοψία σε αρδευτικό αύλακα ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα καθώς έχει σπάσει ένα τμήμα του με αποτέλεσμα να υπάρχει διαρροή του νερού και να δυσχεραίνεται το έργο των αγροτών.

Ο Πρόεδρος του χωριού ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή και εξέφρασε την ικανοποίησή του που μετά από χρόνια αποδίδονται επιτέλους αυτά τα χρήματα στην Τ.Κ. Χρήματα τα οποία όπως είπε θα έπρεπε να είχαν αποδοθεί εδώ και χρόνια. Ο κ. Βασίλης Ματζηρίδης τόνισε ότι η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τη Δημοτική Αρχή είναι άψογη, καθώς ο στόχος είναι κοινός και έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της καθημερινότητας μέσα σε μία δύσκολη περίοδο κρίσης.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:

«Η Δημοτική μας Αρχή τηρώντας τη νομιμότητα, προχωρά για πρώτη φορά στην παραπάνω κατανομή. Αυτή η ανταποδοτικότητα προκύπτει από τη σχετική νομοθεσία, την οποία οφείλουμε όλοι να τηρούμε. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά με τον χειρότερο τρόπο, ότι κατά την προηγούμενη Δημοτική Περίοδο υπήρξαν σημαντικές παραλήψεις. Αυτόν τον χαμένο χρόνο τον αναπληρώνουμε εμείς, με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα. Στην Τ.Κ. Βορεινού – Πευκωτού – Νεοχωρίου είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Πρόεδρο και το Τοπικό Συμβούλιο και να συνομιλήσω με αρκετό κόσμο που αγκαλιάζει την προσπάθεια που κάνουμε, καθώς προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα χρόνων. Η επαφή μας με τους πολίτες μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει».
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...