Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ, ΣΚΥΔΡΑΣ, ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕΓΑΡΑ ΜΕ ΣΔΙΤ


Η ΘΕΣΗ των «ΛΑΪΚΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ»                                                 των Δήμων ΕΔΕΣΣΑΣ, ΣΚΥΔΡΑΣ & ΠΕΛΛΑΣ 
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΕΡΙ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΝΕΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΣΕ ΕΔΕΣΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΜΕ ΣΔΙΤ


Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη, στην Έδεσσα, του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κοντονή και τις εξαγγελίες του για ανέγερση Νέου Δικαστικού Μεγάρου, στην Έδεσσα, με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) και για επίλυση του προβλήματος διασποράς των δικαστικών υπηρεσιών στα Γιαννιτσά, με εξέταση της δυνατότητας ανέγερσης νέου μεγάρου σε οικόπεδο της πόλης, για το οποίο υπάρχει ήδη μελέτη, θέλουμε να σημειώσουμε τα εξής:
1.Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, αξιοποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο  των προηγούμενων κυβερνήσεων, συνδέει και εξαρτά την αντιμετώπιση χρόνιων,  υπαρκτών και οξυμμένων προβλημάτων, όπως η αναγκαιότητα ανέγερσης σύγχρονων και λειτουργικών δικαστικών μεγάρων σε Έδεσσα και Γιαννιτσά, από την δυνατότητα προσπόρισης μεγάλης και άμεσης κερδοφορίας στον ιδιώτη επιχειρηματία,  που θα θελήσει να συμπράξει στην ανέγερση τους. Εξαρτά και συνδέει, δηλαδή, την πιθανότητα επίλυσης των παραπάνω προβλημάτων, από την δυνατότητα των Δημόσιων Φορέων, ή των τελικών χρηστών του έργου, που ορίζονται από τον νόμο για τις ΣΔΙΤ, ως υπόχρεοι για την πληρωμή του ιδιώτη- κατασκευαστή, να εξασφαλίσουν στον επενδυτή την κερδοφορία που επιθυμεί.
2.Με τον τρόπο αυτό βέβαια, δικαστικά μέγαρα δεν θα ανεγερθούν, και κατά συνέπεια, θα παραμείνει η σημερινή άθλια κατάσταση, αν δεν βρεθεί ιδιώτης- κατασκευαστής, που εξασφαλίζοντας γρήγορο και υψηλό κέρδος, θα αναλάβει την κατασκευή τους. Ενώ από την άλλη, αν τελικά υπάρξει ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας,  είναι τα μόνιμα υποζύγια,(εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι αγρότες και επαγγελματίες κλπ) που δεν προλαβαίνουν να πληρώνουν το ένα χαράτσι μετά το άλλο, αυτοί που , πιθανότατα, θα κληθούν, ως τελικοί χρήστες του έργου, να βάλουν, βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να έχουν δυνατότητα πρόσβασης στα δικαστήρια και τις υπηρεσίες τους.
3. Γίνεται, έτσι, φανερό, ότι ακόμα κι αν καταστεί δυνατή, με τους όρους των ΣΔΙΤ, η ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου σε Έδεσσα ή Γιαννιτσά, δηλαδή ακόμα και αν βρεθεί επιχειρηματίας , που εξασφαλίζοντας την κερδοφορία του, αναλάβει την κατασκευή του έργου, δεν θα πρόκειται για εξέλιξη θετική για τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των αυταπασχολουμένων δικηγόρων, αφού με τον τρόπο αυτό θα προστεθεί ακόμα ένας κρίκος, σε μια σειρά μέτρων, που έχουν εκτοξεύσει στα ύψη το κόστος πρόσβασης στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης. Πρόκειται, δηλαδή για εξέλιξη που θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο, ή και θα καταστήσει αδύνατη, την διεκδίκηση και ικανοποίηση δικαιωμάτων, από όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, οι οποίοι θα κληθούν να «πληρώσουν για ακόμα μια φορά το μάρμαρο».
3.Τελικά οι κυβερνήσεις πέφτουνε, μα η αγάπη για το κεφάλαιο μένει. Καλούμε τους δικηγόρους, τους δικαστικούς υπαλλήλους και  τα λαϊκά στρώματα των Δήμων μας, να ενώσουν την φωνή και τους αγώνες τους, με αίτημα να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή σύγχρονων και λειτουργικών δικαστικών μεγάρων σε Έδεσσα και Γιαννιτσά, με χρηματοδότηση των έργων από τον κρατικό προϋπολογισμό, απορρίπτοντας τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

   Για τη “Λαϊκή Συσπείρωση 
Δήμου Έδεσσας  -  Μιχάλης Φουνταλής                                                                                      
 Δήμου Σκύδρας  -  Μάνος Κανάκη
 Δήμου Πέλλας  -  Ολυμπία Παπαδοπούλου

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...