Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Δράσεις της Ομάδας Εθελοντών Προμάχων (29 Απριλίου 2017)


Συνεχίζοντας τις δράσεις της η Ομάδα Εθελοντών Προμάχων, πραγματοποίησε τον προγραμματισμένο καθαρισμό κοινόχρηστων "υιοθετημένων" τομέων του οικισμού, φύτεψε λουλούδια σε διάφορα σημεία, ενώ μοίρασε δεκάδες ζωγραφισμένες γλάστρες από προηγούμενη δράση της, σε νοικοκυριά του χωριού.

Οι γλάστρες συνοδεύονταν από ρίζες τριανταφυλλιάς, τις οποίες θα φυτέψουν οι αποδέκτες των δώρων, και θα τοποθετηθούν στα στενά δρομάκια του χωριού, αποπνέοντας έτσι στον διαβάτη, ένα αίσθημα νοικοκυροσύνης και φροντίδας για τον τόπο. Επίσης η ομάδα μοίρασε αρκετές ρίζες τριανταφυλλιάς σε κατοίκους που ενδιαφέρθηκαν να εμπλουτίσουν τους κήπους τους.

Παράλληλα, δημιουργήθηκαν νέα παρτέρια στο παλιό Ηρώον, όπου φυτεύτηκαν επίσης λουλούδια και επισκευάστηκε η περίφραξη της παιδικής χαράς, η οποία είχε υποστεί ζημιές από άγνωστους.

Στη συνέχεια καθαρίστηκε η αμφιθεατρική πρόσοψη του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου και ξεχορταριάστηκαν τα σκαλιά ένθεν κακείθεν της γιγάντιας εικόνας του πολιούχου και προστάτη του χωριού.

Τέλος, από προικισμένα με καλλιτεχνικά χαρίσματα μέλη της ομάδας, ζωγραφίστηκε με πολύχρωμα σχέδια το τμήμα του τοίχου, στον δρόμο προς τα σχολεία του χωριού.

Χαρακτηριστικό της πολύ δημιουργικής ημέρας, η συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή νέων μελών-εθελοντών, γεγονός που χαροποιεί τα παλιότερα στελέχη και δίνει ελπιδοφόρες υποσχέσεις για συνέχεια και γιγάντωση της προσπάθειας. 
































































0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...