Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Γιάννης Σηφάκης στη Βουλή - Κατοχύρωση ιδιοκτησίας ή έγκρισης επέμβασης για αγροτική χρήση σε εκχερσωμένες δασικές εκτάσεις


Γιάννης Σηφάκης σε ομιλία του στη Βουλή : Για πρώτη φορά επίλυση της ιδιοκτησίας ή έγκριση δικαιώματος χρήσης σε εκχερσωμένες δασικές εκτάσεις για αγροτική χρήση με μειωμένες τιμές 
Χιλιάδες οι ωφελούμενοι αγρότες σε ορεινές περιοχές και της Πέλλας
 Η κυβέρνηση δίνει ιδιοκτησία ή δικαίωμα χρήσης με μειωμένες τιμές σε αγροκτήματα σε εκχερσωμένες δασικές εκτάσεις πριν το 1975 και δικαίωμα αγροτικής χρήσης σε αυτά που εκχερσώθηκαν από το 1975 ως το 2007 και κάνουν δήλωση ΟΣΔΕ  
Το τίμημα εξαγοράς στο ένα τέταρτο της αντικειμενικής ή της αγοραίας αξίας και σε έως 100 δόσεις
Μικρό αντίτιμο για την έγκριση επέμβασης σε δασική έκταση σε όποιον δεν επιθυμεί την εξαγορά
Με το νομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή και θα ψηφιστεί μέχρι την Μ. Τρίτη επιλύονται πολύ σοβαρά και χρονίζοντα, επί πολλές δεκαετίες, θέματα ιδιοκτησίας ή έγκρισης αγροτικής χρήσης σε εκχερσωμένες δασικές εκτάσεις που συνεχίζουν να έχουν αγροτική χρήση μέχρι σήμερα. 
Οι εκτάσεις αυτές διακρίνονται στις εκτάσεις που εκχερσώθηκαν μέχρι την 10.06.1975 ( ψήφιση του Συντάγματος) και από 11.06.1975 ως 07.03.2007.  
Στις πρώτες δίδεται η δυνατότητα και εξαγοράς σε μειωμένες τιμές ( ένα τέταρτο της αντικειμενικής ή όπου δεν έχει καθοριστεί αντικειμενική αξία, της αγοραίας αξίας) οπότε ο αγρότης θα αποκτά ιδιοκτησία  αλλά, αν δεν το επιθυμεί, δίδεται η δυνατότητα έγκρισης άδειας επέμβασης ( δικαίωμα αγροτικής χρήσης) με συγκεκριμένο αντάλλαγμα χρήσης. Πρέπει , φυσικά, να υποβάλλεται δήλωση ΟΣΔΕ σε αυτές τις εκτάσεις. 
Δίδεται η δυνατότητα μεταγραφής στο Υποθηκοφυλάκιο ή το Κτηματολόγιο όχι μόνον της ιδιοκτησίας αλλά και της έγκρισης επέμβασης για αγροτική χρήση και φυσικά αυτά μεταβιβάζονται.
Με το νομοσχέδιο δίνεται ακόμη η δυνατότητα να κατασκευάζονται σε δασικές εκτάσεις κατασκευές που εξυπηρετούν την αγροτική καλλιέργεια όπως δεξαμενές νερού, γεωτρήσεις, μετρητές ΔΕΗ και υπόστεγα. Επίσης με αυτό τον τρόπο λύνεται πρόβλημα νομιμότητας στις εκτάσεις που καλλιεργούνται μέσα σε δασικές εκτάσεις που έχουν εκχερσωθεί.     
Επισυνάπτεται η αιτιολογική έκθεση του Νομοσχεδίου «Τροποποιήσεις διατάξεων της δασικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις» καθώς και το ίδιο το νομοσχέδιο. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...