Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Τα κάλαντα του Λαζάρου από την Ομάδα Εθελοντών Προμάχων


Το Σάββατο 8 Απριλίου, εορτάζεται η Ανάσταση του Λαζάρου και η Ομάδα Εθελοντών των Προμάχων, έχει προγραμματίσει να πει τα  ομώνυμα κάλαντα.

Συγκεκριμένα, κατά τις 11.00π.μ. τα μέλη και οι φίλοι της ομάδας, μικροί και μεγάλοι, θα "οργώσουν" τους δρόμους και τις γειτονιές του ιστορικού χωριού, ψάλλοντας  τα κάλαντα, ενώ θα μοιράσουν στα νοικοκυριά τα παραδοσιακά "Λαζαράκια", που θα ετοιμαστούν αποβραδίς στις κουζίνες των σπιτιών των μελών της ομάδας.

Η όλη δράση, εκτός από το θρησκευτικό και λαογραφικό της περιεχόμενο, αποσκοπεί και στην φιλανθρωπική της αλληλεπίδραση, μιας και τα όσα φιλοδωρήματα  από τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες που θα εξοικονομηθούν, θα προσφερθούν σε  συγχωριανό μας που αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Η ομάδα προσκαλεί όσους, μικρούς και μεγάλους, επιθυμούν, να ενσωματωθούν μαζί της, ώστε η όλη δράση να γιγαντωθεί και να γίνει αφετηρία ενός ακόμη λαογραφικού εθίμου στο αγαπημένο μας χωριό και να καταστεί θεσμός κάθε χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...