Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά: «Άμεσα να αποζημιωθούν οι παραγωγοί που επλήγησαν από τον παγετό των προηγούμενων ημερών στην Πέλλα»


Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά: «Άμεσα να αποζημιωθούν οι παραγωγοί που επλήγησαν από τον παγετό των προηγούμενων ημερών στην Πέλλα»


Μετά τον παγετό που εκδηλώθηκε το διάστημα 20 – 22 Απριλίου και προκάλεσε ζημίες στις παραγωγές των αγροτών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και τον άμεσο, επιτόπιο έλεγχο των γεωπόνων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά ενημερώθηκε κατά τη διάρκεια υπηρεσιακής σύσκεψης για τα αποτελέσματα των ελέγχων.

«Βρισκόμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την αρμόδια Διεύθυνση και κατ’ επέκταση με τους πληγέντες παραγωγούς της Πέλλας. Θα γνωστοποιήσω τα αποτελέσματα των ελέγχων μέσω επιστολής μου στον αρμόδιο Υπουργό κ. Αποστόλου, ώστε, σε συνδυασμό με την επίσκεψη του Προέδρου του ΕΛΓΑ στην Πέλλα και την επίσημη καταγραφή των ζημιών, να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αποζημίωσης των αγροτών» δήλωση η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά στο περιθώριο της σύσκεψης.

Ειδικότερα, στον ορεινό όγκο του Δήμου Έδεσσας και, συγκριμένα, στα αγροκτήματα που βρίσκονται στην Παναγίτσα, στη Ζέρβη και στον Άγιο Αθανάσιο η ζημία αγγίζει το 100% στην καλλιέργεια της κερασιάς και περίπου το 80-90% στις καλλιέργειες της μηλιάς και ροδακινιάς. Επίσης, στις περιοχές Άγρας, Νησί και Άρνισσα, όπου υπάρχουν και εκεί ζημίες, τα ακριβή αποτελέσματα θα αποτυπωθούν μετά την παρέλευση περίπου μίας εβδομάδας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων.

Ανάλογη εικόνα και στην Τοπική Κοινότητα Κερασιάς του Δήμου Έδεσσας όπου υπάρχουν εκτεταμένες ζημίες στις καλλιέργειες των πυρηνόκαρπων στο σύνολο των καλλιεργούμενων εκτάσεων.

Αλλά και στο Δήμο Αλμωπίας, παρατηρήθηκε καθολική καταστροφή στην αγροτική περιοχή Αρχαγγέλου, στις περιοχές Σαρακηνών, Κορυφής, Λαγκαδιάς, εκτεταμένες έως καθολικές ζημίες παρατηρήθηκαν στις περιοχές Περίκλειας και Νότιας, ενώ, ο παγετός «χτύπησε» και τις περιοχές Φούστανη, Θηριόπετρα, Φιλώτεια και Νεοχώρι καταστρέφοντας ροδάκινα, δαμάσκηνα και κεράσια, σε διάφορα στάδια της παραγωγής.


Στη συνάντηση, εκτός από την κ. Αθανασιάδου - Αηδονά παραβρέθηκαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πέτρος Ζέρζης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη, ο Διευθυντής κ. Τσαντάκης και στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...