Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ «Βιβλικές καταστροφές από τον παγετό στα ορεινά Έδεσσας και Αλμωπίας»!


ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
«Βιβλικές καταστροφές από τον παγετό στα ορεινά Έδεσσας και Αλμωπίας»!

Τις τεράστιες σε έκταση και μέγεθος ζημιές που προκλήθηκαν από τον αιφνίδιο παγετό της 22ας Απριλίου στις δενδροκαλλιέργειες του ορεινού όγκου Έδεσσας και Αλμωπίας, διαπίστωσε ιδίοις όμμασιν ο Γιώργος Καρασμάνης ο οποίος το τελευταίο τριήμερο περιόδευσε στις βαρύτατα πληγείσες περιοχές.

Ο πρώην Υπουργός, βίωσε την απόγνωση και την απελπιστική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι πληγέντες καλλιεργητές από την ολοκληρωτική καταστροφή κυρίως σε κερασιές στο στάδιο του καρπιδίου, όπως και σε βερίκοκα, πρώιμες ποικιλίες ροδάκινου, δαμασκηνιές, ακτινίδια και άλλες καλλιέργειες. Κατέθεσε δε ερώτηση στη Βουλή με την οποία επισημαίνει ότι τα θύματα της τελευταίας θεομηνίας, δέχτηκαν την χαριστική βολή, καθώς είναι οι ίδιοι άνθρωποι οι ποίοι επί μήνες εμπαίζονται και δεν έχουν πληρωθεί ακόμη για ζημιές του 2016. Καλεί δε τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών να προχωρήσει σε άμεση και δίκαιη εκτίμηση των τελευταίων καταστροφών, να εντάξει στις δηλώσεις των πληγέντων και τις ζημιές από ενδιάμεσους παγετούς που προηγήθηκαν, να αναστείλει την πληρωμή υποχρεώσεων των πληγέντων και να μεριμνήσει για την ¨εδώ και τώρα¨ αποζημίωση τους για τις περσινές ζημιές.

Ο Γιώργος Καρασμάνης, μετά την οδυνηρή εμπειρία από την περιοδεία του στις πληγείσες περιοχές υπογραμμίζει και τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει η βιβλική καταστροφή και στην τοπική αγορά, σε όλους τους εμπλεκόμενους κλάδους (εμπόρους, εργάτες, διακινητές, τυποποιητές, καταστηματάρχες κλπ) από την ολοσχερή απώλεια των χρημάτων που θα ¨έπεφταν¨ σε αυτήν από την προσδοκώμενη μέχρι προ ημερών παραγωγή.

Επισημαίνει δε για ακόμη μια φορά την καταστροφική πολιτική της σημερινής συγκυβέρνησης στον αγροτικό τομέα και κυρίως την κατάργηση ή την μη εφαρμογή μέτρων της προκατόχου Κυβέρνησης μας για την απόλυτη προστασία της παραγωγής και του εισοδήματος των αγροτών μας.

Υπενθυμίζει μεταξύ άλλων, ο ίδιος στο σύντομο διάστημα της υπουργικής θητείας του είχε προωθήσει τη δημιουργία ενός ισχυρού και αποτελεσματικού ασφαλιστικού συστήματος για τους παραγωγούς μας, όπως, κυρίως, μεταξύ άλλων:

- Το Μέτρο 17 για την ισχυροποίηση του ΕΛΓΑ στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 με προϋπολογισμό 200 εκατομμύρια ευρώ, για την αντιμετώπιση των συνεπειών από ακραία καιρικά φαινόμενα και την αντιστάθμιση των απωλειών εισοδήματος γεωργών και κτηνοτρόφων από δυσμενή κλιματικά φαινόμενα, ζωονόσους και φυτασθένειες (ακαρπία καρπόπτωση, πράσινο σκουλήκι για το βαμβάκι)–Μέτρο το οποίο η σημερινή Κυβέρνηση κατάργησε!

- Το Μέτρο Μ5 με προϋπολογισμό 40 εκατομμυρίων για την αντιχαλαζική και αντιβρόχινη προστασία προϋπολογισμού 40 εκατομμυρίων ευρώ με γενναία επιδότηση των επενδύσεων και ενίσχυση κατά 80% για τους μεμονωμένους παραγωγούς και κατά 100% για όσους συμμετέχουν σε Ομάδες Παραγωγών. Με παράλληλη πρόβλεψη του Μέτρου (Μ09) 27 εκατομμυρίων για τη δημιουργία Ομάδων Παραγωγών.

-  Την υπόδειξη (κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για της αγροτικούς συνεταιρισμούς) της ενδεδειγμένης εφαρμογής του άρθρου 71 του νόμου 4235, που με τροπολογία επίσης Καρασμάνη τον Φεβρουάριο του 2014 υιοθετήθηκε ομόφωνα από όλα τα πολιτικά κόμματα, στο οποίο ορίζεται ότι η ακαρπία και η καρπόπτωση, από οποιαδήποτε αιτία και εάν προέρχονται, καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ.

- Την παράδοση από τον ίδιο στη διάδοχο νέα ηγεσία του Υπουργείου απόλυτα τεκμηριωμένων προτάσεων (έτοιμες τροπολογίες που απλά ο Γιώργος Καρασμάνης δεν πρόλαβε να καταθέσει) με μία εξ αυτών να προβλέπει τον συμψηφισμό των ασφαλιστικών εισφορών της τρέχουσας χρονιάς, με την αποζημίωση που δικαιούνται οι πληγέντες παραγωγοί.

Υπενθυμίζει ακόμη τις εξοργιστικές αυθαιρεσίες, όπως την εκχώρηση 50 εκ. ευρώ από τα αποθεματικά του Οργανισμού τα οποία η Κυβέρνηση μας παρέδωσε στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, χωρίς ακόμη να τα επιστρέψει στους δικαιούχους παραγωγούς, αλλά και το ¨κούρεμα¨ του 20% των αποζημιώσεων των παραγωγών για το 2016!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...