Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο οι προτάσεις δύο ώριμων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας


«Πράσινο φως» από το Περιφερειακό Συμβούλιο για την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης της Π.Ε. Πέλλας


Εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά από σχετική εισήγηση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κας Αθηνάς Αηδονά-Αθανασιάδου, οι προτάσεις δύο ώριμων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία». Ειδικότερα, τα έργα εμπίπτουν στον άξονα «Προώθηση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, της πρόληψης και της διαχείρισης κινδύνων».

Η προετοιμασία των προτάσεων ολοκληρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας η οποία, έγκαιρα, προχώρησε στις διαδικασίες για την οριοθέτηση των χειμάρρων και την έκδοση των περιβαλλοντικών όρων, ώστε τα συγκεκριμένα έργα να μπορούν να επιλεγούν για χρηματοδότηση. Και τα δύο έργα θεωρούνται υψηλής προτεραιότητας, καθώς τα ποτάμια που αφορούν διαχειρίζονται μεγάλες ποσότητες νερού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ στο παρελθόν επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν φαινόμενα διάβρωσης στον πυθμένα και στα πρανή, καθιζήσεις σε παράπλευρες οδούς, αλλά και πλημμύρες σε γειτονικές ιδιοκτησίες από αλλαγές της ροής του νερού.

Συγκεκριμένα, το πρώτο έργο αφορά την αντιπλημμυρική προστασία της Έδεσσας (ποταμός Εδεσσαίος) με προϋπολογισμό 1.900.000 ευρώ και συνολικό μήκος παρέμβασης 850 μέτρων που φτάνει μέχρι το σημείο των Καταρρακτών. Το δεύτερο έργο αφορά την αντιπλημμυρική προστασία Λουτρακίου (χείμαρρος Τόπλιτσα), με προϋπολογισμό 2.040.000 ευρώ. Περιλαμβάνει εργασίες ανακατασκευής των αναβαθμών και εκ νέου επένδυση των πρανών, με λιθοπλήρωτα συρματοκιβώτια, που θα πραγματοποιηθούν κατάντη της γέφυρας της επαρχιακής οδού Αψάλου-Πολυκάρπης-Λουτρών Λουτρακίου, στο Δήμο Αλμωπίας.


Σε δήλωσή της η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου αναφέρει: «Νιώθω πραγματικά ικανοποίηση για την προώθηση των συγκεκριμένων έργων καθώς η προστασία των πολιτών, των περιουσιών τους, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος βρίσκονται στο επίκεντρο του σχεδιασμού μας για την βιώσιμη ανάπτυξη. Η κλιματική αλλαγή φαίνεται να επηρεάζει τον Ελλαδικό χώρο, με ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές που βιώνουμε έντονα τα τελευταία χρόνια. Η πολιτεία χρειάζεται να πάρει μέτρα ενώ οι αναπτυξιακοί φορείς, όπως η Περιφέρεια, οφείλουν να εντάξουν στον προγραμματισμό τους ανάλογες δράσεις και έργα. Τα συγκεκριμένα έργα προϋποθέτουν πολύπλοκες διαδικασίες μελέτης και αδειοδότησης και είναι επίτευγμα των υπηρεσιών μας που εξασφάλισαν έγκαιρα την τεχνική ωριμότητα των έργων, ώστε να μπορούν να ενταχθούν για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία». Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Πέλλας είναι μία συνολική προσπάθεια στην οποία συμμετέχουν πολλοί συναρμόδιοι φορείς, ενώ απαιτείται ένας πακτωλός χρημάτων που δεν είναι εύκολο να εξασφαλιστεί. Χρειάζεται να προγραμματίζουμε και να αξιοποιούμε πόρους από πολλά διαφορετικά χρηματοδοτικά εργαλεία και, στο πλαίσιο αυτό, ευχαριστώ όλους όσους συνεργάζονται στην κοινή μας προσπάθεια».  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...