Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Σύσκεψη Υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου με πέντε βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο ασφάλισης εποχιακών εργατών τρίτων χωρών


Σύσκεψη Τάσου Πετρόπουλου ( Υφυπουργού Εργασίας) με πέντε βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ( Γ. Σηφάκης, Στ.Αραχωβίτης, Φρ. Καρασαρλίδου, Γ. Ουρσουζίδης και Χρ. Αντωνίου) για τον τρόπο ασφάλισης των εποχιακών εργατών γης τρίτων χωρών
Δρομολογείται  τροπολογία με απλούστευση της διαδικασίας ασφάλισης τους χωρίς ταλαιπωρία του αγρότη
Στην σύσκεψη συμμετείχαν σύμβουλοι του Υπουργού και υπηρεσιακοί παράγοντες 
Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων υπό τον Υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο με συμμετοχή βουλευτών από Πέλλα, Ημαθία και Λακωνία. Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι Γιάννης Σηφάκης, Σταύρος Αραχωβίτης, Φρόσω Καρασαρλίδου, Γιώργος Ουρσουζίδης και Χρήστος Αντωνίου. Ακόμη συμμετείχαν οι σύμβουλοι του Υπουργού Νεφέλη Σαμιακού και Δημήτρης Παπαδόπουλος, Διευθύντρια του Υπουργείου Οικονομικών και νομικοί σύμβουλοι του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.  
Συζητήθηκε το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις διαδικασίες που ορίζει ο Ν. 4387/2016 για την ασφάλιση των εργατών γης τρίτων χωρών με τις δυσκολίες της διαχείρισης του συστήματος πρόσληψης – απόλυσης από τους αγρότες. Εξετάστηκε η διαδικασία με την οποία πρέπει να έρχονται και να ασφαλίζονται οι Αλβανοί εργάτες γης για να μπορεί ο αγρότης να συμπεριλαμβάνει τις πληρωμές και τις εισφορές  για αυτούς στα έξοδα του με στόχο την μείωση της φορολογίας και την νομιμότητα της απασχόλησης τους. 
Μετά από ουσιαστική εξέταση του θέματος και την διερεύνηση όλων των πιθανών λύσεων ο Υπουργός αποφάσισε να εφαρμοστεί για τους προαναφερόμενους η διαδικασία μετάκλησης η οποία έχει απλουστευτεί με διατάξεις της παρούσας κυβέρνησης ( 50€ παράβολο χωρίς προκαταβολή εισφορών) και ζήτησε να διερευνηθεί άμεσα από τις υπηρεσίες και την ΕΡΓΑΝΗ η δυνατότητα να υπάρξει  νομοθετική ρύθμιση που να εξασφαλίζει την απλούστευση της διαδικασίας ασφάλισης νομίμως μετακληθέντων εποχιακών εργατών γης τρίτων χωρών με την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης του αγρότη στην αρχή του μήνα για τους εργάτες γης που πρόκειται να χρησιμοποιήσει και την οριστικοποίηση της ασφάλισης απολογιστικά στο τέλος του μήνα με μια ΑΠΔ στην οποία θα μπορούν να μεταβάλλονται τα στοιχεία της υπεύθυνης δήλωσης που θα έχει υποβληθεί στην αρχή του μήνα. Η ΑΠΔ θα μπορεί να πληρώνεται στο τέλος του επόμενου μήνα. 
Η διαδικασία αυτή προσομοιάζει πολύ με την γνωστή στους αγρότες  διαδικασία καταβολής εργοσήμου.
Έδωσε εντολή για την ταχεία εξέταση του θέματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να εφαρμοστεί η νέα ρύθμιση από φέτος.  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...