Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Κινητοποίηση της αρμόδιας υπηρεσίας της Π.Ε. Πέλλας για αυτοψία στις πληγείσες από το χαλάζι περιοχές του ορεινού όγκου του Δήμου Έδεσσας


Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά: «Άμεση κινητοποίηση της αρμόδιας υπηρεσίας της Π.Ε. Πέλλας για αυτοψία στις πληγείσες από το χαλάζι περιοχές του ορεινού όγκου του Δήμου Έδεσσας»


Με αφορμή την έντονη χαλαζόπτωση των προηγούμενων ημερών σε περιοχές του ορεινού όγκου του Δήμου Έδεσσας, άμεσα, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά μετά και από τη συνεργασία με τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Τρύφωνα Τσαντάκη έδωσε εντολή για αυτοψία στις πληγείσες περιοχές από τους γεωπόνους της Π.Ε. Πέλλας.

Μετά από επιτόπιο έλεγχο και συλλογή στοιχείων αλλά και συζητήσεις με τους τοπικούς φορείς στις τοπικές κοινότητες Αγ. Αθανασίου και Άρνισσας, Ζέρβης, Περαίας και Κάτω Γραμματικού η εικόνα που σχηματίστηκε από τα στελέχη της Δ.Α.Ο.Κ. για την έκταση της ζημιάς από την χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στις 22 και 23 Μαΐου είναι η εξής:

α) Η χαλαζόπτωση στις 22 Μαΐου ήταν ιδιαίτερα σφοδρή και έπληξε μεγάλο μέρος του αγροκτήματος Κάτω Γραμματικού και τμήμα του αγροκτήματος Περαίας στην περιοχή της διασταύρωσης για Κάτω Γραμματικό επί της Εθνικής οδού Έδεσσας – Φλώρινας, ενώ, οι ζημιές που προξένησε στους καρπούς κερασιάς, ροδακινιάς και μηλιάς τους καθιστούν μη εμπορεύσιμους. Επίσης προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές και σε εκτάσεις με χειμερινά σιτηρά.      
    
β) Η χαλαζόπτωση η οποία σημειώθηκε στις 23 Μαΐου υπήρξε ακόμα σφοδρότερη από πλευρά έντασης, διάρκειας αλλά και έκτασης που κάλυψε. Η χαλαζόπτωση ξεκίνησε από το αγρόκτημα Αγίου Αθανασίου του οποίου κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος, ενώ έπληξε και τμήμα του αγροκτήματος Ζέρβης, κατευθυνόμενη στη συνέχεια προς το αγρόκτημα Άρνισσας καλύπτοντας μεγάλη έκταση, καταλήγοντας στο αγρόκτημα Περαίας και κυρίως στις περιοχές γύρω από τη λίμνη Βεγορίτιδα. Η έκταση των ζημιών είναι ανυπολόγιστη καθώς οι περιοχές που έχουν πληγεί καλλιεργούνται αποκλειστικά με δενδρώδεις καλλιέργειες (Μήλα, Ροδάκινα, Κεράσια) και ο αριθμός των «χτυπημάτων» στους καρπούς είναι τόσο μεγάλος που τους καθιστά μη εμπορεύσιμους.


Τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να γίνει λεπτομερής καταγραφή των ζημιών από τους αρμόδιους επόπτες του ΕΛΓΑ που έχουν εξειδικευμένες γνώσεις και μεγάλη εμπειρία.     

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...