Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Αναστάτωση στους υλοτόμους της Αλμωπίας από την σμίκρυνση του χρόνου υλοτόμησης των συστάδων


Αναστάτωση στις τάξεις των υλοτόμων της Αλμωπίας έχει προκαλέσει η πρόθεση του Δασάρχη Αριδαίας, ώστε το διάστημα των εργασιών υλοτόμησης των συστάδων για το έτος 2017 να σμικρυνθεί στους τρεις μήνες.
Σύσσωμοι οι Δασικοί συνεταιρισμοί της Αλμωπίας αντιδρούν και επικαλούμενοι λογικά, κατά την άποψή τους, επιχειρήματα, διεκδικούν μια βολικότερη μεταχείριση προς το δύσκολο και επικίνδυνο επάγγελμά τους.
Ακολουθεί η επιστολή-διαμαρτυρία τους προς τον  Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κ. Μακεδονίας την οποία υπογράφει το σύνολο σχεδόν των συνεταιρισμών.


Δασικοί συν/σμοί Αλμωπίας

                                                              ΠΡΟΣ
                                                     Γενικό Γραμματέα
                                Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κ. Μακεδονίας

                        Κοινοποίηση:  Διεύθυνση Δασών Πέλλας
                                                  Βουλευτές Ν. Πέλλας

Κύριε Γενικέ, απευθυνόμαστε σε εσάς για να μας δώσετε λύση σε ένα πρόβλημα που μας δημιούργησε ο Δασάρχης Αριδαίας.
Λάβαμε την απόφαση για την παραχώρηση και κατανομή των συστάδων για το διαχειριστικό έτος 2017, αλλά πηγαίνοντας να υπογράψουμε την δήλωση αποδοχής και τα συμφωνητικά εγκατάστασης των συστάδων, διαπιστώσαμε ότι ο Δασάρχης μείωσε τον χρόνο υλοτομίας που έληγε στις 30-12-2017, σε τρεις μήνες, με αποτέλεσμα να προκαλέσει αναστάτωση  στους υλοτόμους της περιοχής.

Θα θέλαμε να αναφέρουμε τις συνέπειες που θα έχουν οι υλοτόμοι της επαρχίας αν ισχύσει η απόφαση του Δασάρχη.

1. Τα πιο πολλά ατυχήματα και πολλά από αυτά θανατηφόρα έχουν προκληθεί  κάτω από την πίεση του χρόνου και την υπερβολική κούραση των υλοτόμων.
2. Οι περισσότερες συστάδες έχουν μεγάλες δυσκολίες υλοτόμησης εξ αιτίας της μορφολογίας του εδάφους (μεγάλες κλίσεις, χαράδρες, γκρεμοί) και με μια βροχή είναι αδύνατη η πρόσβαση των υλοτόμων σε αυτές.
3. Πολλοί από τους συν/σμούς έχουν αναλάβει υλοτομίες και σε άλλες περιοχές της χώρας (Δασαρχεία, εμπόρους) και θα πρέπει να μοιράσουν τον χρόνο υλοτομίας.
4. Δεν μπορεί να απορροφήσει ομαλά η αγορά 40.000 κυβικά ξυλείας σε τρεις μόνο μήνες.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, ζητάμε να ισχύσει η δικιά σας απόφαση προς τον χρόνο υλοτομίας και όχι η άδικη πρόθεση του Δασάρχη για τρίμηνη διάρκεια του χρόνου παραχώρησης των συστάδων.

Το παρόν έγγραφο υπογράφουν οι παρακάτω Δασικοί Συνεταιρισμοί

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...