Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη με Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη - Ζήτησε έκτακτη ενίσχυση των δήμων Έδεσσας και Αλμωπίας


Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη 
Ζήτησε έκτακτη ενίσχυση των δήμων Έδεσσας και Αλμωπίας για να ελαφρυνθούν οι πληγέντες από τον παγετό αγρότες από τα τέλη άρδευσης
Έθεσε ακόμη ( με αφορμή τα τεκταινόμενα στον Δήμο Αλμωπίας) την ανάγκη σαφούς νομοθετικής διευκρίνησης της διαδικασίας εκλογής των προεδρείων των δημοτικών συμβουλίων αφού ο Νόμος του Καλλικράτη και η εγκύκλιος 43/2014 προβλέπουν αντίθετες διατάξεις που δημιουργούν ασάφειες και προβλήματα και  δυναμιτίζουν την αναγκαία στις μέρες μας συναίνεση στα δημοτικά συμβούλια 
Μαζί με τον βουλευτή επισκέφτηκαν τον Υπουργό ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μουράτογλου που επίσης ζήτησαν έκτακτη επιχορήγηση 
Ο Υπουργός αντιμετώπισε με απόλυτη κατανόηση το αίτημα βουλευτή και δημάρχου για την ελάφρυνση των πληγέντων αγροτών και ζήτησε την διερεύνηση από τις υπηρεσίες του Υπουργείου τρόπου για να βοηθηθεί η δύσκολη κατάσταση. Αναμένονται αποφάσεις.
Στο θέμα της εκλογής προεδρείων των Δημοτικών Συμβουλίων είπε ότι πράγματι είναι πρόβλημα που του μεταφέρθηκε από πολλούς Δήμους της χώρας και πρέπει άμεσα το Υπουργείο να διευκρινίσει σαφώς την νομοθεσία για να μην υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, κακή εικόνα της διοίκησης και αδικίες. Ζήτησε από την Νομική Σύμβουλο του Υπουργείου την επεξεργασία διάταξης που να λύνει το πραγματικό αυτό πρόβλημα.
Τόνισε την ανάγκη τέτοια θέματα να αντιμετωπίζονται με συναίνεση και να μην δυσχεραίνουν, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο, την λειτουργία των ΟΤΑ στην προσπάθεια τους να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην αντιμετώπιση ζητημάτων της καθημερινότητας προς όφελος των πολιτών.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...