Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Eduardo Galeano - Εγκώμιο φαντασίας


Γράφει η  Limao Qian

Ήταν στην είσοδο του χωριού Ογιανταϊτάμπο, κοντά στο Κούσκο. Είχα ξεκόψει από μια ομάδα τουριστών κι στεκόμουν μόνος, να κοιτάω από μακριά τα πέτρινα ερείπια, όταν ένα παιδί απ’ το χωριό, ασθενικό και κουρελιάρικο, με πλησίασε για να μου ζητήσει να του χαρίσω ένα στυλό.

Δε μπορούσα να του δώσω αυτό που είχα, γιατί το χρησιμοποιούσα ούτε κι εγώ ξέρω για τι σόι βαρετές σημειώσεις. Tου πρότεινα, όμως, να του σχεδιάσω στο χέρι ένα γουρουνάκι.

Το νέο διαδόθηκε αμέσως. Απ’ τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκα τριγυρισμένος από ένα σμήνος παιδιών που ζητούσαν, ξεφωνίζοντας όσο πιο δυνατά μπορούσαν, να τους σχεδιάσω ζώα στα χεράκια τους, τα σκασμένα από τη βρόμα και το κρύο, με επιδερμίδα σαν από καμμένο δέρμα.

Ήταν κάποια που ήθελαν έναν κόνδορα, κάποια ένα φίδι, άλλα προτιμούσαν παπαγαλάκια ή κουκουβάγιες και δεν έλειπαν κι εκείνα που ζητούσαν ένα φάντασμα ή ένα δράκο.

Και λοιπόν, μέσα σ’ όλη αυτή την αναμπουμπούλα, ένας κακομοιράκος που δεν ξεπέρναγε το ένα μέτρο, μου έδειξε ένα ρολόι ζωγραφισμένο με μαύρο μελάνι στον καρπό του.

- Μου το έστειλε ένας θείος μου από τη Λίμα – είπε.

- Και πάει καλά; – τον ρώτησα.

- Πάει λίγο πίσω – παραδέχτηκε.

ΠΗΓΗ...http://www.o-klooun.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...