Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Γιάννης Σηφάκης: "20 λεπτά το κιλό το επιτραπέζιο ροδάκινο; 1,2 € το κιλό το κεράσι; "


Γιάννης Σηφάκης 
Βουλευτής Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ

20 λεπτά το κιλό το επιτραπέζιο ροδάκινο;  
1,2 € το κιλό το κεράσι; 
Ως πότε η Πέλλα θα πουλά «χύμα» προϊόντα χωρίς να τυποποιεί και να συσκευάζει και άρα να μην παίρνει ο αγρότης την προστιθέμενη αξία τους;   
Ως πότε ο αγρότης της Πέλλας μόνος του θα αποτελεί την τελευταία τρύπα του ζουρνά; 
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΩΡΑ παντού στην Πέλλα με την νέα νομοθεσία – ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΤΟΣ 
Δεν υπάρχει άλλη λύση για να υπάρξει συγκέντρωση προϊόντων και εύρεση ποιοτικών αγορών 
Δεν υπάρχει άλλη λύση για πρόσβαση στα Ευρωπαϊκά προγράμματα 
Οι νέοι νόμοι και οι ρυθμίσεις βοηθούν στην οργάνωση των αγροτών και κτηνοτρόφων:
Με 20 μέλη και 250.000,00 € ετήσιο τζίρο ιδρύεται οργάνωση παραγωγών που έχει πρόσβαση στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. 10% επί του μέσου τζίρου παρελθόντων χρόνων των μελών προκαταβολική ενίσχυση της ΟΠ. Κάθε χρόνο επιχειρησιακό πρόγραμμα. Προγράμματα για τυποποίηση και συσκευασία.
Ψηφίζεται αυτό το διάστημα στη Βουλή νόμος για πληρωμή του αγρότη και κτηνοτρόφου από τους εμπόρους το πολύ σε δύο μήνες στα ευπαθή προϊόντα ( όλα τα οπωροκηπευτικά και το γάλα και κρέας).
Ρυθμίστηκε το θέμα με τους αλλοδαπούς εποχιακούς εργάτες γης τρίτων χωρών ( Αλβανούς κλπ) για να περνούν τα μεροκάματα τους στα έξοδα του αγρότη
Είναι έτοιμη εγκύκλιος για τα «στέκια»
Ιδρύεται διεπαγγελματική πυρηνόκαρπων με συμμετοχή των συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών της Πέλλας
Ο ΣΕΑΣ που ιδρύθηκε την περασμένη χρονιά στην Πέλλα βοηθά αποφασιστικά στην εκπροσώπηση των προϊόντων της Πέλλας στα Υπουργεία, στις Υπηρεσίες, στις συναντήσεις με Ημαθία, Κοζάνη κλπ
Πρώτη φορά πέρσι στο τέλος της σαιζόν αλλά και πολύ καλύτερα φέτος η Πέλλα εκμεταλλεύεται το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας αντί του εμπάργκο, αν και λίγο μπορεί να βοηθήσει στην κατάσταση. 
Πρώτη φορά ο ΕΛΓΑ εκτιμά τις φετινές μεγάλες ζημιές τόσο γρήγορα 
Υπάρχουν βέβαια ακόμη σημαντικά προβλήματα , όπως η μαύρη διακίνηση αγροτικών προϊόντων που πρέπει να βρεθεί τρόπος να αντιμετωπιστούν γιατί υπονομεύουν μεσοπρόθεσμα την θέση του αγρότη.
Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, φτάνουν τόσες δεκαετίες διάλυσης και παρακμής της οποιασδήποτε οργάνωσης του αγρότη στην Πέλλα. Φτάνουν πια οι πελατειακές σχέσεις μέσα από βουλευτικά γραφεία που επέτειναν την διάλυση. Η Πέλλα από την 5η θέση στο κατά κεφαλήν εισόδημα (το 1990) στην χώρα  κατρακύλησε στην 49η θέση και ένας από τους βασικούς λόγους είναι η διάλυση του αγρότη και του κτηνοτρόφου.
Χρέος όλων να βοηθήσουν ουσιαστικά στην αντιστροφή της κατάστασης.
Η Πέλλα άρχισε να ξυπνά αλλά υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος 
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΕΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...