Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Δράσεις της Ομάδας Εθελοντών Προμάχων (25 Ιουνίου 2017)


Συνεχίζοντας τις δράσεις εξωραϊσμού του χωριού, η Ομάδα Εθελοντών Προμάχων, συνεπικουρούμενη από αρκετά νέα μέλη, προέβη στην περίφραξη των μνημείων του οικισμού με καλαίσθητες, φυτεμένες με λουλούδια γλάστρες, ενώ επιμελήθηκε και την αναβάθμιση του συντριβανιού της κεντρικής πλατείας.




























































27 σχόλια :

Εγώ αν θέλω να βάψω μαύρη όλη την πλατεία μπορώ; Εικαστικά στα μάτια μου μπορεί να είναι καλό. Δε με νοιάζει για τα δικά σας.

Βάψε πρώτα άσπρη τη ψυχή σου, γιατί από οτι καταλαβα, επικρατεί μαυρίλα. Πίσσα. Κατράμι. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΒΛΑΚΑ

Προς τον "ανώνυμο" 10.38...

Σαν μέλος της ομάδας εθελοντών, έχω να σου πω, απαντώντας στις αιχμές σου για την εικαστική ματιά μας, ότι οποιαδήποτε ενέργεια κι αν κάνουμε, προηγείται πρώτα ενημέρωση και συνεννόηση με την Δημοτική αρχή και ποτέ δεν δρούμε αυθαίρετα. Όσο για τα εικαστικά σου γούστα, είναι ευπρόσδεκτα να μας τα παραθέσεις στις συχνές συγκεντρώσεις που κάνουμε και στις οποίες κάθε φορά προσκαλούμε οποιονδήποτε επιθυμεί, να έρθει.

Αντί λοιπόν την ώρα που κάθεσαι τα απογεύματα απολαμβάνοντας τον καφέ σου στις καφετέριες κοιτώντας κάποιους "γραφικούς" να ιδρώνουν ποτίζοντας, σκουπίζοντας και ξεβρωμίζοντας τον χώρο που κι εσύ ο ίδιος ρυπαίνεις, να κάθεσαι και να σχολιάζεις, δοκίμασε μια φορά στη ζωή σου να σκεφτείς το "ΕΜΕΙΣ" και σε διαβεβαιώ ότι στο τέλος θα αγαπήσεις και το "ΕΓΩ" σου, το οποίο μάλλον δεν το εκτιμάς. Καθόλου όμως.

Μην ασχολειστε με σκατοψυχους,τα μάτια του έχουν καταρράκτη και η ψυχή του τσιμέντο.
Και ας βάψει την πλατεια μαύρη αν θέλει, αρκεί να σηκωθεί απο το σπίτι του και να κανει επιτέλους κάτι οτιδήποτε. Εστω και κάτι άσχημο για τα δικά μας ματια.

Ανεξαρτητως αν συμφωνω η διαφωνω με το πρωτο σχολιο του Ανωνυμου (που συμφωνω),νομιζω οτι ο πρωτος ορος των σχολιων αναφερει οτι σχολια που περιεχουν υβριστικο περιεχομενο θα διαγραφονται, κατι που δε βλεπω να εχει συμβει. Αν αυτη ειναι η αμυλλα που πρεσβευει η ομαδα εθελοντων που υπερασπιζεται (να αποκαλει βλακα και σκατοψυχο οποιον διαφωνει μαζι του - ακρως δημοκρατικο) τοτε απλα λυπαμαι πολυ.

Το αν λειτουργει δημοκρατικά η ομάδα, μπορείς να το διαπιστώσεις με την παρουσία σου στις συναντήσεις της, αν καταφέρεις να ξεκολλήσεις από την μακαριότητα του καναπέ σου.

Κι επειδή μάλλον είσαι ο ίδιος που έγραψε το πρώτο σχόλιο, για εξήγησέ μας ποιά είναι η αντίθεσή σου σε όλη τη δράση και τί ακριβώς προτείνεις να γίνει?

Όσο για τους χαρακτηρισμούς που απευθύνονται, αν και δεν ειναι της αρεσκείας μου, θεωρώ ότι είναι πολύ ήπιοι, αν συνυπολογίσω την τεράστια προσβολή που απευθύνει σε κάποιους συγχωριανούς του, οι οποίοι ξοδευοντας χρήματα από τη τσεπη τους και πολύ, πάρα πολύ χρόνο, αποφάσισαν να κάνουν επιτελους κάτι πρωτότυπο, και ωφέλιμο για το χωριό...

Ας αναλογιστεί μόνο, πόσα μικρά παιδάκια, μπαίνουν στην διαδικασία του εθελοντισμού και πόσο μεγάλη επένδυση είναι αυτή για το μέλλον.Και πόσο πολύ τα προσβάλει , κάνοντας αυτό το "ευγενικό¨μπούλινγκ, κριτικάροντας τις ζωγραφιές και τις παιδικές τους ανησυχίες...

Εν κατακλείδι, αφού νοιάζεται τόσο πολύ, ας γράψει το ονοματάκι του για να μιλήσουμε επίσημα, ή ακόμη καλύτερα, ας έρθει μια φορά στην ομάδα και να εκφράσει τις απόψεις και τις αντιρρήσεις του...

Όσο για τον χαρακτηρισμό "προσβλητικό και υβριστικό" θεωρώ ότι το "βλάκας και σκατόψυχος" είναι πολύ πιο ανώδυνο από το όλο σχόλιο του 10.38, και γι αυτό τον λόγο ΔΕΝ αποσύρεται τίποτα.

ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΜΙΛΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ? ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΕ ΕΡΑΝΟΥΣ, ΚΟΥΜΠΑΡΑΔΕΣ, ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ, ΟΡΓΩΝΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΝΑ ΚΑΛΑΝΤΑΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ, ΕΣΤΗΝΕ ΛΟΤΑΡΙΕΣ, ΣΚΟΥΠΙΖΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΑΣ, ΜΑΖΕΥΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΕ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ, ΜΟΙΡΑΖΕ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΕΧΕΙ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΜΕΛΗ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ...ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΡΑΚΗ...
ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΡΚΟΝΤΙΣΙΟΝ ΤΟΥΣ

Προς τον 10:38 αν φορας παντελόνια πες μας το όνομα σού η εστω ελα σε μια συγκέντρωση της ομαδας και πες μας τι χρώμα θέλεις να βάψουμε το σπίτι σου την πλατεία και τέλος την ψυχή σού!!!β.δ

Μια παρατήρηση μόνο έχω να κάνω προς την ομάδα εθελοντών η όπως αυτοαποκαλείτε η ίδια της… δεν μπορεί να λειτούργει αυθαίρετα η έστω με το οκ ενός αντιδημάρχου και να κάνει παρεμβάσεις αισθητικής και όχι μόνο. Μπορεί να μην ταιριάζουν στα μάτια κάποιων οι παρεμβάσεις τους όπως οι ίδιοι τους φαντάζονται και καλώς η κακώς για αυτούς η πλατεία είναι κοινόχρηστη και ανήκει σε όλους τους δημότες. Έχουν πολύ μεράκι παρά πολύ όρεξη αλλά δεν ξέρουν να το δώσουν με σωστό τρόπο προς τα έξω και το αποτέλεσμα φάνηκε στο μνημείο των ηρώων… Πολύ δουλειά, πολύς ιδρώτας, κιτς εμφάνιση… δεν νομίζω να αρέσει σε κανέναν μας η τοποθέτηση τενεκέδων σε ένα τόσο μεγάλο μνημείο...

Π.Α.

Πες μου που στεγάζεται η ομάδα, ποιος είναι ο πρόεδρος της και να επικοινωνήσω μαζί του διακριτικά να κάνουμε μιαν όμορφη συζήτηση στην επομένη σας συνάντηση.

Δηλαδή προτιμας την εμφάνιση του ηρώου μας πριν ενα χρόνο, τα σπασμένα μάρμαρα τα σβησμένα ονόματα των πεσόντων, τα ξερόχορτα και τα περιττώματα των σκύλων, τη μπόχα τη δυσωδία και τα ποντίκια και τον φόβο κάθε φορά μη γίνει κανα ατύχημα σε καποιον. Η τενεκεδένια περίφραξη σε ενόχλησε...Αν νοιαζεσαι τόσο, έλα στην ομάδα και δωσε τις απόψεις σου η καλύτερα κάνε μια δωρεα με νικελινα κάγκελα και μάρμαρα γρανιτες να φύγει το "κιτς".ελεος

Η Ομάδα δεν εχει νομικη υπόσταση ουτε προέδρους, ούτε αρχηγούς. Είμαστε μια παρεα από ενεργα ατομα που μεσω του διαδικτυου συντονιζόμαστε και επικοινωνούμε με τον δικο μας τροπο. Οι αποφασεις μας λαμβανονται μετα απο διαλογικη κουβεντα και με συγκλίσεις. Αν ζεις στο χωριο θα πρεπει να γνωριζεις προσωπα και πραματα. Αν δεν ζεις στο χωριο, τοτε συζηταμε στον αερα. Λεγομαι Δημητρης Σαλαμάνης, βρίσκομαι στην πλατεια του χωριου, ρωτα και θα σου πουν που θα με βρεις...Σε περιμένω. Το ονοματάκι σου???

Είναι σημαντικό μέσα από κάθε συζήτηση να βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα... Μέσα από τα σημερινά σχόλια είναι πια ολοφάνερο. Όποιος δεν είναι εθελοντής σε αυτή την ομάδα ή πίνει καφέδες σε καφετέριες ή βλέπει τηλεόραση ή είναι στον καναπέ. Το σίγουρο είναι ένα. Αποκλείεται να κάνει εθελοντικές πράξεις χωρίς να τις προβάλει, αποκλείεται να δουλεύει και σίγουρα έχει air condition. Μια και αναφερόμαστε στο Ηρώο μας, οι αρχαίοι μας ήρωες έλεγαν: ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ... Οι «νέοι» μας ήρωες λένε: Πας μη εθελοντής τεμπέλης..

"Φιλοκαλούμεν τε γάρ μετ' ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας..."

10.52 κοίτα μην πάθεις υπερκόπωση

(27 Ιουνίου 2017 - 8:00 μ.μ.)

Προτιμώ το χώρο του μνημείου καθαρό με κολλημένα τα μάρμαρα, όπως πρέπει να είναι γραμμένα τα ονόματα των ηρώων, χωρίς χόρτα η περιττώματα σκύλων, την μπόχα κτλ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΚΙΤΣ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ που δεν αρμόζουν γύρω από ένα τέτοιου μεγέθους μνημείου. Αγαπητέ εθελοτυφλείς επικίνδυνα, κάλος ο εθελοντισμός αλλά το αποτέλεσμα τον καταδικάζει εδώ. “Ένας τεμπέλης του ερ-κοντίσιον”

(27 Ιουνίου 2017 - 8:07 μ.μ.)
Εφόσον δεν υπάρχει νομική υπόσταση δεν μπορεί να σας κάνει κάποια εξουσιοδότηση η άδειοδότηση ο δήμος για να κάνετε τέτοιου είδους τροποποιήσεις η παρεμβάσεις σε δημόσιους χώρους, άρα το αποτέλεσμα χρήσιμο ή μη είναι παράνομο (δεν αναφέρομαι στις δράσεις καθαρισμού) . Αν η ομάδα δεν είχε αρχηγό, δεν θα μιλούσες σε πρώτο πρόσωπο να έρθω να σε γνωρίσω αλλά θα μου ζητούσες να έρθω σε μια συνάντηση της ομάδος , άρα αυτοδιορίζεσαι αρχηγός της η περιμένεις να λάβεις τη θέση αυτή. Αν δεν ζω στο χωριό δεν σημαίνει ότι δεν έχω λόγο και απλά πρέπει να δεχτώ τις χουντικές με το στανιό παρεμβάσεις . Βρίσκεσαι στην πλατεία τα τελευταία χρόνια τα περισσότερα ήσουν κρυμμένος στο σπιτάκι σου χωρίς να ξέρεις καν ποιος είναι ο γείτονας σου. Να με περιμένεις, στο επόμενο ταξίδι μου στο χωριό θα έρθω να σε συναντήσω.

Π.Α.

Π.Α.

Πιο χουντικό από το να μιλάς πίσω από τα απροσδιόριστα αρχικά που υπογράφεις, δεν υπάρχει.

Γράψε το ονοματάκι σου να μάθω ποιος είσαι κι εσύ, για να καταλάβω και να δούμε τα έργα και τις ημέρες σου και το τι έχεις εσυ προσφέρει στο χωριό για το οποίο τόσο κόπτεσαι. Όσο για το παρελθόν μου, και τους λόγους για τους οποίους ήμουν "κρυμμένος" ειλικρινά προσεύχομαι στο θεό, να μην τους βιώσεις(αν μπορείς να το καταλάβεις).

Σε περιμένω λοιπόν μόλις επιστρέψεις από το ταξίδι σου, να τα πούμε και να καθαρίσουμε μαζί την πλατεία.

Μου αρέσουν πάρα πολύ οι τενεκέδες,τα λουλούδια , τα χρώματακαι οι πολύ όμορφες ζωγραφιές των παιδιών.

Οι πρόγονοί μας έλεγαν "μέτρον άριστον"...
...έχετε ξεφύγει όλοι σας...

Ρε Δημητρη, μια χαρα ανθρωπος εισαι, και σιγουρα προσπαθειτε, αλλα το αποτέλεσμα είναι τοσο μα τοσο μιζερο. Γεμιστε την πλατεια με δεντρα και τους τενεκέδες με τις παιδικες ζωγραφιες τοποεθετηστε τους σε αλλους χωρους όπως πχ στην αυλη του σχολειου. Ειλικρινα χωρις να θελω να σας προσβαλλω στα ματια κάθε επισκεπτη η εικονα που δινει η πλατεια είναι σκετη μιζερια.

ΓΕΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ. ΜΑΖΕΨΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΜΑΖΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ, ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΑΡΧΟΝΤΙΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ Η ΓΟΥΣΤΟ ΜΗ ΜΑΣ ΕΚΘΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΑΣ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕ.ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ.

ΜΗ ΣΒΗΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΑΣ. ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ. Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΑ ΜΕ ΥΠΟΔΟΜΗ ΟΧΙ ΜΕ ΨΕΥΤΟΠΤΑΓΜΑΤΑ.

ΑΝΩΝΥΜΕ 4.20
για το μονο που δεν αξιζει να κατηγορήσεις, ειναι η λογοκρισια των σχολίων τα οποια δημοσιευονται ολα αυτουσια. Νασαι καλα. Για τα υπόλοιπα κρινόμαστε όλοι μας, όπως κι εσύ

το να αφορίζει κάποιος για κάτι που γίνετε με ομαδικό πνεύμα (που σημαίνει ότι μπορεί να συμμετέχει ο οποιοσδήποτε και να πει την γνώμη του)είναι το μόνο εύκολο. Το πιο δύσκολο είναι η ίδια η συμμετοχή και οι προτάσεις για να γίνετε κάτι καλύτερο και πιο όμορφο.
μέλος της ομάδας

ποσο τιποτενια ανθρωπακια μπορει να ειστε εσεις που σχολιαζετε αρνητικα κατι που εχει σχεση με τον εθελοντισμο,και μαλιστα μικρων παιδιων!εχουν γινει τοσες δρασεις απ την ομαδα που δεν αφορουν μονο τενεκεδες!δυστηχως ομως η μικροτητα ορισμενων ξεπερναει τα ορια της βλακειας!

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΑΙ ΚΑΚΟ.ΚΑΙ ΜΗ ΛΕΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΟΠΤΙΚΗ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Ποτέ άλλοτε η πλατεία μας δεν ηταν τοσο καθαρή και περιποιημένη. Ποτέ αλλοτε δεν ειδα τοσο πολλα παιδακια να παιζουν με χαρα στην "αντιαισθητική" πλατεία. Αντι να τους κρινουμε αυτούς τους ανθρωπους που νοιαζονται , πρεπει να παμε μαζι τους και αν κατι δεν μας αρεσει να προτεινουμε να διορθωθει. Καλοπροαίρετα όμως, όχι "υιοθετώντας" το φθονο.

Ενας κάτοικος του χωριου εκτός της εθελοντικης ομαδας

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...