Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση πολιτικής προστασίας «Σώστρατος» που οργάνωσε και υλοποίησε το Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας


Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά:
«Η επιτυχής αντιμετώπιση περιστατικών εκτάκτων αναγκών προϋποθέτει την αλληλοϋποστήριξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες η άσκηση πολιτικής προστασίας «Σώστρατος» που οργάνωσε και υλοποίησε το Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας και, συγκεκριμένα, η Νοσοκομειακή Μονάδα της Έδεσσας. Στην έναρξη της Άσκησης παραβρέθηκε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά η οποία ενημερώθηκε για το σενάριο και την εξέλιξη της Άσκησης.

Συγκεκριμένα, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας Χρήστος Σμίας και ο Διευθυντής Παναγιώτης Μπογιατζίδης, μαζί με το επιτελείο των ασκουμένων, ενημέρωσαν διεξοδικά την κα Αηδονά για το περιεχόμενο του σεναρίου, την επιχειρησιακή οργάνωση και κινητοποίηση του προσωπικού, τα υλικά και τις υποδομές που αναπτύχθηκαν και, τέλος, τους χώρους πραγματοποίησης της άσκησης. Στελέχη του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ) ήταν επίσης παρόντα.

Η άσκηση προσομοίωσε τις συνθήκες ενός ισχυρού σεισμού κατά τον οποίο προσβάλλεται μέρος των κτιριακών εγκαταστάσεων της παλαιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου και χρειάζεται να προσφερθούν ιατρικές υπηρεσίες σε εξωτερικό χώρο καθώς, επίσης, να απεγκλωβιστούν κάποια άτομα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια της Άσκησης, το Νοσοκομείο συνέχισε κανονικά τη λειτουργία του, εξυπηρετώντας πλήρως τις ανάγκες των ασθενών, των εξωτερικών ιατρείων, των συνοδών και νέων περιστατικών που έφτασαν στην Μονάδα Επειγόντων Περιστατικών.

Η κα Αθανασιάδου - Αηδονά συνεχάρη τους οργανωτές, το ασκούμενο επιτελείο και όλους τους συμμετέχοντες φορείς που υποστήριξαν την πρωτοβουλία και συνέβαλλαν στην επιτυχία της άσκησης. Ενδεικτικά, η πυροσβεστική υπηρεσία πραγματοποίησε απεγκλωβισμούς ατόμων, η αστυνομία συνέβαλλε στην κυκλοφοριακή ρύθμιση και ασφάλεια των χώρων, οι εθελοντές ραδιοερασιτέχνες υποστήριξαν την επικοινωνία, ενώ ο στρατός διέθεσε μέσα και υλικά οργάνωσης του χώρου.   

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης κα Αθανασιάδου - Αηδονά, η οποία εκ του νόμου είναι επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, σε σύντομη δήλωσή της αναφέρει: «Η παρουσία μου στην Άσκηση ήταν συμβολική, αλλά και ουσιαστική καθώς στον πυρήνα της αντίληψης της πολιτικής προστασίας βρίσκεται η αλληλεγγύη, η αλληλοϋποστήριξη και η συνεργασία. Τα στελέχη της πολιτικής προστασίας είναι οι θεματοφύλακες της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και του φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος που μπορεί να πληγούν από ένα έκτακτο περιστατικό. Βλέποντας από κοντά τον ενθουσιασμό, το υψηλό επίπεδο προετοιμασίας και την υπεύθυνη συμμετοχή στην άσκηση του ασκούμενου επιτελείου, των υποστηρικτών και των παρατηρητών, νιώθω σιγουριά και ασφάλεια για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας του μηχανισμού πολιτικής προστασίας».


Η υλοποίηση της άσκησης εξελίχθηκε ομαλά ενώ οι συμμετέχοντες και οι παρατηρητές κατέγραψαν σημαντικά στοιχεία για τη βελτίωση των επιχειρησιακών σχεδίων πολιτικής προστασίας του Νοσοκομείου και των φορέων τους. Μεταξύ των παρατηρητών ήταν και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας κ. Χρήστος Μπιμπίτσος, με το στέλεχος Πολιτικής Προστασίας κ. Σίφη Παπαδόπουλο. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...